איך זה עובד?

כדי להבין איך זה עובד? אם יש לבן/בת הזוג יומולדת? אם יש לכם אירוע עיסקי חשוב? אם יחצ"ן החברה מחפש שף או קייטרינג למסיבת עיתונאים? והמזכירה רוצה מקום לישיבת הנהלה? מתקשרים אל השף ארז שטרן בטלפון 050-5852785, כדי להזמין אירוע. ספרו לנו מהם הצרכים שלכם כקבוצה או כמוזמנים. מהם גבולות הגיזרה מבחינת תוכן התפריט (מה אתם אוהבים ומה לא. מה תרצו לראות בארוחה וכו'), וארז-השף שלכם לאירוע המבוקש, ינסה להציע לכם תפריט (היום הכל הולך במייל) המותאם בצורה אולטימטיבית לקבוצה המדוברת.

האם השף דואג הן לתפריט והן לכלים?

כן. השף ארז ידאג לכל צורכי לקוחותיו. החל מהאפריטיף, המזון, השתייה והמשך בשולחנות, כיסאות, מפות שולחן, מפיות, סכו"ם ומוסיקת רקע.

מדובר על שף שמארח בלוקיישן משל עצמו או מתארח בבתים של לקוחות?

למעשה מדובר על שף שמספק מגוון שירותים. בעבר, השף ארז שטרן אירח בביתו (בשכונת בבלי בת"א, כאשר השירות נקרא אז "שף המארח בביתו") ואחר כך בסטודיו שבנה ועיצב בעצמו (הממוקם בבית פנורמה בדרום תל אביב - ואותו עזב בשנת 2019). כיום הוא מציע לוקיישנים שאינם בבעלותו ברחבי גוש דן רבתי וגם מגיע לבתים של לקוחות.

האם השף ארז שטרן מגיע לבתים?

לאור המלחמות הקורות אותנו בישראל, ולאור נגיף הקורונה, הריחוק החברתי, הסגרים והנחיות משרד הבריאות (תו ירוק/תו סגול), יש ביקוש ער לשפים פרטיים המגיעים לבתים. על כן, גם השף ארז שטרן מגיע לבתים של לקוחות ומקפיד על עבודה ע"פ התו הסגול (ריחוק של 2 מטר, מסכה על הפנים וכפפות לאטקס ככל שנדרש).

האם השף ארז שטרן עובד לבד?

תלוי מה גודל הקבוצה. החל מ-10 מוזמנים, יהיו עם השף לפחות עוד מלצר לשירות, שיעזור בהקמה ובפירוק הלוקיישן, כולל ניקיון והחזרת המקום לקדמותו.

מה עלות מלצר המשרת באירוע?

עלות תוספת מלצר מתומחרת בסביבות 500 ₪. לחברות ואירגונים המעוניינים לראות את עלותו של המלצרים מגולמת בחשבונית שאנו מנפקים, עלותו תעמוד על 650 ₪.

יש לאשתי יומולדת עגול ואני מתכוון להזמין אצל השף ארז שטרן אירוע עם 50 מוזמנים. לכמה מלצרים אזדקק?

בגדול, באירועים גדולים שכאלו מדובר במלצר אחד על כל 10 מוזמנים. על כן באירוע המדובר יהיו כחמישה מלצרים לפחות.

האם השף ארז שטרן עובד עם שפים נוספים?

בפירוש כן. מומלץ לבדוק איתו ישירות על סוגים שונים של שיתופי פעולה. על שפים פרטיים נוספים ועל קולגות איתם הוא עובד וממליץ.

האם השף ארז שטרן מציע תפריטים לבעלי רגישויות ואלרגיות?

בסטודיו שף-ארז שטרן, מציעים מבחר גדול של תפריטים לכל צורך ולכל אירוע. מכיוון שהתפריטים נבנים אחרי שיחה מקדימה, בה השף ארז עושה שיעורי בית עם הלקוח המזמין, נעשים מאמצים רבים להתאים את התפריט שמוצע לכלל המוזמנים עם פתרונות נקודתיים לכל אותם בעלי רגישויות או אלרגיות.

ומה קורה עם צמחונים או טבעוניים?

גם צמחונים וטבעוניים מקבלים יחס הולם מבחינת תוכן התפריט. ספרו לשף ארז שטרן על אותם מוזמנים עם הצרכים הספציפיים והוא יבנה להם את התפריט בצורה מותאמת ונאותה בלי לקפחם.

מה מכילה כל ארוחה?

כל ארוחה יכולה להכיל בין 10-12 מנות, זאת אומרת שזה סוג של ארוחת טעימות, או לחילופין ארוחה שבה הראשונות והקינוחים (בנפרד) מוגשים למרכז השולחן כסוג של מנות שרינג. בעוד העיקריות - בהגשה אישית. כאשר מלבד התפריט, מוגשים בארוחה גם מבחר לחמים וממרחים, שתייה קרה וחמה בסופה, כמו גם יין הבית

מה מכילים הקינוחים?

קינוחים בסטודיו שף-ארז שטרן, הם קינוחים המבוססים על חומרי גלם טריים, חלקם חלביים, וחלקם נאים (כלומר שלא בושלו). אם תבקשו קינוחים ללא גלוטן, ללא לקטוז או ללא סוכר - שף ארז שטרן יהיה ערוך לכל בקשה. אך אל תטעו...הקינוחים הם ממשפחת המושחתים.

במה נבדל שף ארז שטרן משפים פרטיים אחרים?

ראשית, ארז הוא חניך של המטבח הצרפתי מעצם לימודיו (כשנתיים) בבית הספר ע"ש פול בוקוז בליון שבצרפת, ולכן בישוליו ומטבחו מושפעים רבות ממטבח זה.

שנית, מעצם היותו ישראלי שורשי, ציוני ופטריוט מקומי והיכרותו רבת השנים את טעמו של הקהל הישראלי, ארז יודע להתאים את יכולותיו ומחשבותיו לצורכי לקוחותיו השונים. זאת ועוד, מוניטין חיובי ורב שנים (בידקו את לשונית ההמלצות שבאתר) יחד עם ותק של למעלה משש עשרה שנים בתחום האירועים, בהן הוא מארח לארוחות גורמה יצרו לארז שם של בעל מקצוע, ובעל סמכה כמו גם מארח אדיב ונעים הליכות, היודע לשלב בין יכולות בישול ואומנויות האירוח ועיצוב השולחן.

שלישית: הן במטבח והן אישיותית ארז ניחן בניחוח (flair) אירופאי. ארז נוהג לדייק את תפריטיו לכל לקוח וקבוצה. וכמובן, מביא ערך מוסף ללקוח והופך כל אירוע לחוויה. 

רביעית: המחוייבות של ארז לאמנת השירות ולקוד האתי שקבע לעצמו כסטנדארט.

חמישית: כחלק מאהבתו למדינתו - והיותי פטריוט שחונך וגדל על ערכי הציונות המגשימה את יעדיה, הוא אוהב את האדמה ואת החקלאים המקומיים ולכן דוגל בגישה קולינרית המזוהה עם מהחווה לשולחן (פארם טו טייבל, או מהשדה לצלחת)

במה עדיף שף פרטי על פני אירוע במסעדה?

הו...איזו שאלה שקופה. במסעדה (טובה ככל שתהיה, כולל מסעדות מכוכבות) באים לשבוע ולהנות מהאוירה. עם זאת, יש סיכוי שהחוויה תפגע מכמה טעמים: ראשית, הלוקיישן: לא תמיד יש חנייה קרובה וללא תשלום לחניון. שנית: מסעדה יכולה להיות מקום רועש ולא נוח דיו כדי לנהל שיחה אינטימית בפרטיות. שלישית: מסעדות אף פעם אינן דיסקרטיות מספיק. עם כל הכבוד, כמו שאתם רואים את שאר הסועדים במסעדה, כך גם הם יכולים לראות אותכם ואת שאר המוזמנים שלכם. מצב שעשוי להיות מעט בעייתי כשאתה אישיות מאובטחת או למשל איש כלכלה בכיר במשק. רביעית: הרכב התפריט. בעוד במסעדה, הלקוח מזמין מנות מתוך תפריט קבוע, בסטודיו שף-ארז שטרן התפריט נקבע בעזרת הלקוח ובהתאם לצרכיו וגחמותיו. חמישית: החוויה. בעוד במסעדה בה אתם מזמינים מקום לאירוע פרטי שלא משרה בהכרח את האוירה הנכונה והמתאימה לכם או למוזמנים שלכם. אצל השף הפרטי אתם קובעים את האוירה ואתם יוצרים את האירוע והתפריטים. אז בפעם הבאה אל תשאלו למה לא סיפרת לי... (כמו בשירו של אריק לביא)

למה עדיף אירוע עם שף פרטי על פני אולם אירועים?

אולם אירועים יכול אמנם להתאים לסוג מסויים של אנשים ולקוחות. אך הינו בעל אופי המוני אשר מגישים בו את אותו אוכל מכובס (בורקס או רבע עוף?), בעיצוב מיושן שלקוח איפה שהוא משנות השמונים, עם מזרקות בכניסה שמזכירות את תקופת דה לה שמאטע. רבים מחפשים היום אלטרנטיבה שונה, ברמה ובאיכות גבוהים שמשדרים יוקרה אך כזו שלא מנקרת עיניים.

האם שירותיו של שף פרטי מתאימים לכל אחד?

אם אתם שייכים למעמד הביניים ומעלה (ולוא דווקא למעמד האלפיון העליון), ואתם מעריכים ואוהבים איכות, ושואפים לשלמות: יש סיכוי טוב שתוכלו להשתמש בשירותיו של השף ארז שטרן לאירוע משמח משמעותי אחד או שניים במשך השנה.

אז כמה זה כבר יכול לעלות?

אם אתם רוצים לדעת איך לתמחר שף פרטי, נמליץ לכם לקרוא את הכתבה בלינק, אבל בגדול...על ארוחת טעימות של 10-15 מנות, הכוללת מבחר לחמים וממרחים, שתייה קלה וחמה בסופה כמו גם יין הבית, המחירים נעים בין 500-900 ₪ לאדם, כאשר מינימום עלות לאירוע אינטימי של זוג עד חמישה יעמוד על 2,500 ₪.

כמה אנשים ארז יכול להאכיל?

מינימום זוג סועדים (במינימום עלות של 2,500 ₪) בהגיעו לבית הלקוח (או לכל מקום אחר בו מחליט הלקוח לקיים את הארוחה). ומקסימום של 50 איש בישיבה או 100 איש לאירוע בסגנון קוקטייל.

האם האוכל נעשה לנגד עיני הלקוחות?

כן. כל הלוקיישנים איתם אני עובד ובהם אני מארח - מכילים מטבח פתוח. מצד שני, אך לא כל בית - ערוך לכך. יש להבין שבעת הגעת האורחים והמוזמנים, חלק מהמאכלים כבר מוכנים, כדי שחלילה לא כל האירוע יתעכב בגלל שהמטבח אינו מוכן להוציא את הכיבוד ו"להרעיב" את המוזמנים.

האם השף ארז שטרן הוא שף מוכר?

לא במדוייק. מצד אחד הוא מוכר וידוע בקרב קהלים נרחבים במשק הישראלי וגם בקרב הבראנז'ה המקצועית של העוסקים בתחום המזון והמטבח. אך מצד שני הוא אינו אישיות טלויזיונית ידועה (גם אם נכתבו עליו לא מעט אייטמים בתקשורת הישראלית), וגם לא כתב ספר כדי להתהדר במתכוניו (אף על פי שהוא כותב, עורך ומפיק ספרי בישול לאחרים). לכן טרם קרה לו שמצביעים עליו ברחוב בפרהסיה או מבקשים ממנו חתימות או סלפי. אך מפעם לפעם קורה שאנשים בוהים בו (במקומות ציבוריים) כאילו הם מכירים אותו מאיפה-שהוא. יש גם מקרים בהם לקוחות מן העבר פוגשים בו ומנהלים איתו שיחת נימוסין קטנה ברחוב ומתזכרים אותו על חוויותיהם מארוחותיו (זה הכי כיף).

יש לנו אירוע משפחתי חשוב ורב משתתפים, אך התקציב מוגבל. האם השף ארז שטרן עדיין יכול להציע לנו משרותיו?

כמו המרוץ אחר מטבע (או כסף קטן) של בטהובן, עם השף ארז שטרן תמצאו פיתרון גם לבעלי תקציב דל. אך צריך להבין שבתקציבים נמוכים יותר מן הטווח שצויין-התמורה היא צנועה יותר. הפיתרון הטוב ביותר לאירועים דלי תקציב היא חנות המשלוחים שלנו, בה תמצאו מבחר רחב של מגשי אירוח ואוכל מוכן. כמו כן, יש סיכוי שארז יציע ללקוחות בעלי תקציב מוגבל לערוך אירוע בימים פנויים יותר במשך השבוע, למשל בתחילת ואמצע השבוע.

זה נכון גם לגבי מסיבת רווקות דלת תקציב? מה ארז יכול להציע לנו?

הניסיון של השף ארז שטרן עם מסיבות רווקות הוא ניסיון עשיר עד מאוד. במשך השנים אירח למעלה מ-300 מסיבות רווקות. וגם כאן, לשף ארז פתרונות רבים ומגוונים. אך תמיד עם רגישות לכל צורך.

יש לנו אירוע משפחתי ואין לי כוח לבלאגן ולארח את כולם אצלנו בבית. האם לשף ארז שטרן יש מקום עבור האירוע?

בפירוש כן.

האם האוכל שארז מציע כשר?

סטודיו שף-ארז שטרן לא מחזיק בתעודת כשרות. אך לארז יש שיתופי פעולה עם שירותי קייטרינג ומפעלים המייצרים עבורו בבלעדיות מגשי אירוח ומוצרים שונים עם תעודת כשרות מלאה. חלק מהמוצרים תוכלו למצוא בחנות המשלוחים.

אז איך זה הולך? איך בונים תפריט עם השף ארז שטרן?

הלקוח מגדיר לארז את צרכיו ורצונותיו בשיחה טלפונית ובהתאם לכך ארז יבנה הצעה לתפריט וישלח ללקוח (בד"כ בדוא"ל) עד לאישורו הסופי ושביעות רצונו של הלקוח. רוצים יותר פרטים כדי להבין איך זה עובד?

האם השף ארז שטרן מתאים גם לאירוע עיסקי או שמא רק לאירועים פרטיים?

בהחלט. סטודיו שף-ארז שטרן מתאים לכל סוג אירוע. החל מארוחות עסקיות לאורחים ולקוחות מחו"ל, השקות מוצר, ימי עיון, כנסים, מסיבות עיתונאים, וכמובן לכל מסגרת חברית, סביב כל נושא או אירוע ייחודי משותף.

האם הצעת מחיר מצד ארז מחייבת אותי כלקוח באיזה שהיא צורה?

ממש לא. התחייבות נוצרת רק כאשר הלקוח מביע את שביעות רצונו מהתפריט שנשלח אליו ומאשר את הצעת המחיר.

האם אפשר לקנות שובר מתנה לחבר או לזוג?

התשובה היא חיובית, אך צריך להבין שכדי שהאירוע יהיה כדאי גם עבור השף ארז שטרן, כמות מינימלית לחיוב תהיה על פי קבוצה של חמישה אנשים. היינו גם אם תזמינו אדם זוג או שניים לארוחה או סדנא, התשלום יהיה ע"פ חמישה.

האם אירועים עם השף ארז מתאים גם לזוגות רומנטיים?

ודאי שכן. רק שוב צריך להבין כי העלות תחושב ע"פ 2,500 ₪ במינימום.

מהי ההזמנה הכי משוגעת שקיבלת מלקוחות?

אין הרבה הזמנות משוגעות, כיוון שרוב ההזמנות של לקוחותיי הן דיי ברורות בלענות לצורך של כל לקוח. לקוחותיי בדרך כלל מחפשים שף פרטי שייתן להם מגוון של פיתרונות בתחום הקולינרי. מישהו שיפנק אותם בחווית שירות טובה ואמינה. איש שיחה שגם ילווה את הארוחה בהסברים ובסיפורים ומאידך יבין את כל צורכיהם ויממש אותם תוך כדי הארוחה.

ובכל זאת מהי ההזמנה הכי מיוחדת שקיבלת?

כן, גם זה קרה. היו לי מספר לקוחות שנתנו לי יד חופשית (הן מקצועית והן תקציבית) לבנות תפריט ולבצעו בלי הגבלות ובלי התחשבנות. אין ספק שסוג כזה של לקוחות הוא נדיר אך קיים-ורמת שביעות הרצון של לקוחות כאלה היא המתגמלת ביותר כבעל מקצוע.

מה עם הפרטיות של הלקוח?

ההתחייבות מצד השף ארז שטרן לכל לקוחותיו היא לאינטימיות, לפרטיות ולדיסקרטיות מלאה, המתבקשים מאירוע שהוא פרטי בהוויתו (בין אם מדובר באירוע פרטי-אישי או באירוע עיסקי). כל מי שבא לאירוע לא ימצא את עצמו במקרה בעמודי הרכילות ביום שלמחרת. וכל מה שנאמר על השולחן ישאר בין הלקוח ומוזמניו. לשם כך, אנו מאמינים בקוד האתי שלנו.

יש למעלה מ-700 המלצות באתר. עד כמה ההמלצות בלשונית הרלוונטית באתר-אמינות?

האמינות של ההמלצות גבוהה במיוחד, כיוון שרובן מגובות בשלושה ספרי אורחים. אתם מוזמנים לבקש מהשף ארז להראות לכם אותם בפגישה אישית. בסטודיו שף - ארז שטרן, אנו מאמצים טכנולוגיות ומערכות בלתי תלויות של ביקורת ותגובות. אי לכך, אנו ממליצים לכם לבקר ולהתרשם מאתנו גם ברשתות החברתיות כמו פייסבוק ואתר טריפאדוויזור - לנוחיותכם.

ובכל זאת מה אתה-כשף מביא כערך מוסף?

הערכים המוספים שאני כשף, מביא הם חלק אינטגרלי מהשירות. זה מתחיל משיחת הטלפון הראשונית של הלקוח בה אני מקשיב ולומד על צרכיו ורצונותיו. ממשיך בבניית תפריט המותאם על פי מידותיה של כל קבוצה. ובזמן האירוע, באם הקבוצה שבאה היא קבוצה "דברנית" ואינה מצריכה ממני התערבות, אהיה שם בשתיקתי ובהקשבה רבה. באם הקבוצה מראה רצון ועיניין, ומנהלת איתי שיג ושיח, אשמח תמיד להיות שם גם בהקשר של הסברים ושיחה אישית. אני תמיד אומר, שככל שהקבוצה שלה אני מבשל-היא קטנה יותר כך האינטראקצייה ביני ובין המוזמנים - גדלה.

הערך העיקרי שאני מביא ללקוח זו חווית השירות הכוללת שאני יודע לספק לאור כל שנות עבודתי וניסיוני בתחום האירוח.

מה דעתך לגבי תדמית של שפים?

לצערי בעבר, סבל מקצוע השפים מתדמית נמוכה, שחלקה הוסבר מעצם היותם של מרבית השפים עסוקים בעשייה ובבישול והמעיטו בעיסוק בתדמיתם, בקשר וביחס עם הלקוח ועל כן נטו למופנמות מסויימת. כיום, הקשר והיחס ללקוח נהפך למרכיב בלתי נפרד אצל כל בעלי המקצוע נותני השירות, ועל אחת כמה וכמה אצל שפים. שף, על פי השקפתי-חייב להיות בעל יכולת לנהל שיחה ולא רק על מתכונים ועל איפה הוא אוהב לאכול. שף בשנות האלפיים-הוא איש העולם הגדול שמבין בתהליכי ייצור אך גם אוהב אומנות. יכולותיו הטכניות אינן עולות בהכרח על רמתו האינטלקטואלית-מחשבתית. שף הוא קודם כל מנהל. מנהל צוותי עבודה. מנהל תהליכים. מנהל של עמידה בתוצאות למרות ועל אף הקשיים העומדים בפניו. בקיצור, אדם אינטר-דיסיפלינארי.

האתר מאוד מעוצב ומזמין....מי עיצב לך אותו?

רבים מהגולשים שמדברים איתי בשיחה הראשונית, מתלהבים ומציינים בפניי כי האתר אכן יפה, מושקע ומזמין - וזה אכן מחניף לשמוע כל פעם מחדש. במקור, את האתר הראשוני רכשתי דרך אתר rest כאשר על העיצוב הייתה אחראית מיה גבעתי. לאחר שנת החוזה הראשונית, רכשתי את הדומיין על שמי, וביקשתי מהמתחרים באתר 2eat לשדרגו ולהוסיף עוד מספר דפים כדי שיהיה יותר אינפורמטיבי. במקביל עבדתי עם טכנאי אינטרנט (גרי ווינשטיין) שעזר לי בדברים נוספים. עד שעברתי לפני מספר שנים לחברת דעת-נט והיא שוב עבדה עם מסגרת העיצוב שנקבעה בעבר וכמובן עם שינויים קלים ועידכונים ע"פ ההגדרות לקידום של חברת גוגל. כיום, הנראות של האתר היא עבודה קשה של ניסוי וטעיה עם המעצב דרור למדן מחברת ווב-קום.

גם לנו בסטודיו שף-ארז שטרן נותרה עוד שאלה...אז בוא נתמצת אותה בשירם של צילה ועזרא דגן

   

יש לכם שאלות נוספות שטרם נתקלנו בהם? או כאלו שלא העלנו בדעתנו? כתבו לנו למטה או התקשרו אלינו ישירות בטלפון 050-5852785

ציון 5 מתוך 5 - הצביעו 1
Thank you for rating this article.