תפריטים
תפריט ט"ו באב
אהבה היא שיר לשניים. כמו שף שנותן מעצמו ומאומנותו, בלי אהבה והיזון חוזר חיובי (פירגון) מצד קהל לקוחותיו - לא יחשב כשף שאוהב את מקצועו. תודה לאל - לשף ארז שטרן שפע של הוכחות לתודות ולפירגונים שקיבל לאורך השנים מלקוחותיו אותם תוכלו למצוא בלשונית ההמלצות שבאתר.
ככה זה גם בין זוגות אוהבים: זוג שלא מראה, מוכיח ומפרגן בהיזון חוזר את דבר אהבתו לבן/בת הזוג - לא יחשב כזוג אוהב.
תפריט סילבסטר
על אף היותו יום משמעותי לדת הנוצרית ערב השנה החדשה (31 בדצמבר) - הלא הוא ליל הסילבסטר, נחגג ברוב מדינות העולם, כולל בישראל. השתרשות החג דבקה בציבור החילוני כיוון שהסילבסטר מסמן את סופה של השנה על פי לוח השנה הגרגוריאני, ושעל פיו מתנהלים החיים החילוניים ברוב העולם. בכלל זה תמצאו את חיי התרבות, הכלכלה והמסחר.
סילבסטר הראשון היה האפיפיור ה-34 במספר. מאז שקיבל מעמד קדושה הפך תאריך פתירתו ליום הזיכרון המוקדש לו בכנסייה הקתולית. אין קשר בין סילבסטר הראשון לבין ליל השנה החדשה מלבד תאריך מותו.
כדי ללוות את הארוחה המסמלת את סיומה של שנה אחת ואת תחילתה של שנה עוקבת, מצאנו לחן של יוצר ידוע ואהוב משכמו ומעלה. בן תקופת הבארוק: יוהן סבאסטיאן באך עם האורטוריה לחג המולד (שגם עבורו פיתחנו תפריט כריסמס יעודי). השני, עם הזמרת אנייה ששרה את אחד משירי חג המולד המוכרים: "לילה שקט" (silent night).
סבתי, עליה השלום, הייתה מנויה על חוברת אמריקאית בשם Redear's Digest שבין שאר הסיפורים ואמירות השפר שקראתי בהם היה אמירה שאני מאמין בה עד היום: חגיגות ימי הולדת וחגים המסמלים התחדשות או את עונות השנה הם רק תירוץ כדי לחגוג אירועים בקרב המשפחה, החברים והאהובים עלינו. התקשרו אלנו בכל עת 050-5852785, כדי שנשריין לכם את ערב השנה החדשה או כל אירוע אינטימי אחר.
בנוסף הבאנו לכם את שירן של דפנה ארמוני ומזי כהן בשירן על חודש דצמבר ואיחולים מרבעיית אבבא (ABBA השבדים). קבלו את איחולנו העמוקים לשנה החדשה מלאה בתפריטי בריאות ואושר, של שפע ואהבה לכם ולכל הקרובים לכם. רוצים לשמוע ולראות מנות ומזון מוכן שישלים לכם את תפריט הסילבסטר? הכנסו לחנות המשלוחים שלנו - כך תוכלו להנות ממגוון של מגשי אירוח ואוכל מוכן לכל אירוע או ממגוון של פתרונות קולינריים.
∗ התפריטים באתר זה מייצגים את יכולתיו של השף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו לדבוק בתכולתם המלאה
תפריט טעימות
בין אם חוגגים שמונה שנים או עשור, כל סיבה למסיבה (רבקה מיכאלי). כל אירוע הוא תירוץ מצויין כדי להנות מארוחת גורמה או תפריט טעימות (שהינם שמות שונים לדבר אחד דומה).
כבוגר של המטבח הצרפתי, שף ארז שטרן ערוך ומוכן לעשות כל מאמץ כדי למצוא בעבורכם כל חומר גלם בין אם הוא יקר ואצילי או בנאלי אך מזכיר לכם את הילדות, כדי לעמוד בדרישותיכם ובבקשותיכם. בקיצור נרקוד אפילו קאן-קאן אם צריך כדי לעמוד בקצב החליל של לקוחותינו.
השף-ארז שטרן מקפיד לעשות עם כל לקוח וקבוצה, שיחת שעורי בית כדי להתאים לכם את התפריט בצורה המיטבית והשלמה. נדאג תמיד להציע לכם תפריטים כיפים ומעניינים שיגרמו לכם להזיל דמעה של אושר. רוצים לדעת איך זה עובד? הקליקו על הלינק או התקשרו ישירות 050-5852785.
בסטודיו שף - ארז שטרן, אנחנו מבטיחים חווית שירות ייחודית ואחרת מן המקובל בשוק. נלווה אתכם החל מהשיחה הטלפונית הראשונה בהקשבה ובחפץ לב, וננסה לענות על כל משאלותיכם במגוון פתרונות קולינריים.
בין אם שמעתם על ארוחת טעימות (באנגלית tasting menu או בצרפתית menu degustation) ובין אם לאו, ההרגל והפרסטיז'ה הללו הגיעו (מה לעשות...כמו תמיד) מארצות הניכר. אנו ממליצים לכם לבדוק את הסרטונים המלווים ארוחת הטעימות של השף אלן דוקאס הצרפתי הממוקמת במסעדת המלון "הוטל דה פריס"-שבמונקו. כמו גם את זה של מסעדת ג'ראניום בקופנהגן של השף ראסמוס קופואד (שתיהן מעוטרות בשלושה כוכבי מישלן). רוצים לקבל קצת המלצות על התפריטים והעשייה של השף - ארז שטרן? הלקליקו על לשונית ההמלצות או התקשרו ישירות לטלפון 050-5852785.
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה. אנו מקפידים להתאים את התפריטים שאנו מציעים לכל קבוצה ולקוח בהתאם לשיחה מקדימה.
שבת חמין
גם בשבתות הסתוויות וגם באלה החורפיות והקרירות....אנחנו ממליצים לכם לצאת מן השיגרה....ולהזמין אצל השף ארז שטרן (קבוצות של שמונה סועדים ומעלה) לארוחת חמין בסגנון אשכנזי (צ'ולנט), שהיא כידוע-ארוחה דשנה ואוטנטית בעלת ריחות ניפלאים של תבשיל חורף שהתבשל ארוכות, באיטיות ובאהבה כל הלילה עם מרכיבים מסורתיים ובטעם משובח ומענג.
שף לארוחת ערב שבת
אִמִּי, זִכְרוֹנָהּ לִבְרָכָה/ חיים נחמן ביאליק
אִמִּי, זִכְרוֹנָהּ לִבְרָכָה, הָיְתָה צַדֶּקֶת גְּמוּרָה
וּבְאַלְמְנוּתָהּ עֲנִיָּה מְרוּדָה.
וַיְהִי עֶרֶב שַׁבָּת, הַחַמָּה בְּרֹאשׁ הָאִילָנוֹת –
וּבְבֵיתָהּ לֹא נֵר וְלֹא סְעֻדָּה.
בָּדְקָה וּמָצְאָה עוֹד, מַעֲשֵׂה נִסִּים, שְׁתֵּי פְרוּטוֹת –
"הֲלֶחֶם אִם נֵרוֹת?" – פָּסָחָה,
רָצָה וַתָּשָׁב, וּבְיָדָהּ הַצְּנוּמָה מַשְׂאַת הַקֹּדֶשׁ:
שְׁנֵי נֵרוֹת הַבְּרָכָה.
שִׁבְעָה כוֹכָבִים בַּמָּרוֹם, וְלֵיל שַׁבַּת אִמִּי
שִׁבְעָה לוֹ נֵרוֹת – עֵינָיִם.
הֲיִקְבַּע אֱלֹהִים שַׁבַּת קָדְשׁוֹ? וְכִי יִקְבַּע, מַה-תַּעֲשֶׂה אִשָּׁה?
יְהִי שְׁמוֹ מְבֹרָךְ עַל שְׁנָיִם!
וִיבֹרַךְ עַל מַפָּה נְקִיָּה לְלֹא פְרוּסַת חַלָּה –
וַתַּחְבֹּשׁ שְׁבִיס-שַׁבָּת לְרֹאשָׁהּ,
וַתְּחַלֵּף שִׂמְלָתָהּ, וַתִּכּוֹן לִקְרַאת אֱלֹהִים
וְהַשַּׁבָּת הַקְּדוֹשָׁה.
וַיְהִי בְּהַעֲלוֹתָהּ הַנֵּרוֹת וְלֹא יָכְלָה הִתְאַפֵּק,
כִּי מַר לָהּ, כִּי רֻתַּח לְבָבָהּ,
וַתֵּבְךְּ הַצַּדֶּקֶת, וְדִמְעָה מִקִּמְטֵי לְחָיֶיהָ נָפָלָה –
וְנֵר אֶחָד תָּסַס וְכָבָה.
עָמְדָה הַשַּׁבָּת נִכְלָמָה, עִוֶּרֶת עֵינָהּ הָאֶחָת –
הִתְפַּלְּצָה הָאִשָּׁה:
"הֲתִבְזֶה, אֵל, מַתַּת אַלְמָנָה? אִם חָטְאָה אֲמָתְךָ –
שַׁבַּתְּךָ מַה-פִּשְׁעָהּ?
מַדּוּעַ נָקַרְתָּ אֶת-עֵינָהּ?" וּבְעָמְדָהּ עֲצוּמַת עֵינַיִם
וּשְׂכוּכַת כַּפַּיִם, סוֹלֶדֶת בְּחִילָה,
רָקְדוּ כְתֵפֶיהָ וּשְׁבִיסָהּ בְּמַחֲנַק הַבֶּכִי
וּבְלַהַט הַתְּפִלָּה.
תְּהוֹמוֹת מִלִּבָּהּ שִׁוֵּעוּ, אִמָּהוֹת וּכְרוּבִים
הִתְיַפְּחוּ מִגְּרוֹנָהּ.
לֹא שָׁמְעָה עוֹד אֹזֶן שֶׁל מַעְלָה, לֹא רָאָה עוֹד כִּסֵּא הַכָּבוֹד
בְּהִתְעַטֵּף כֹּה נֶפֶשׁ בִּיגוֹנָהּ.
אָז תִּשַּׁל מִלְּחִי הַצִּדְקָנִית דִּמְעָה אַחַת בּוֹעֶרֶת,
רְסִיס אֵשׁ לֶהָבָה,
וּבְצָנְחָהּ, וַיִּפֹּל בַּבַּיִת אוֹר מִשְׁנֶה, כִּי נִצַּת
הַנֵּר אֲשֶׁר כָּבָה.
כִּמְעַט פָּקְחָה אִמִּי עֵינֶיהָ הָעֲשֵׁשׁוֹת וָאֵרֶא:
אוֹר שִׁבְעַת הַיָּמִים שָׁם יָהֵל,
כִּי נָשְׁקָה הַשְּׁכִינָה עֲלֵיהֶן. – תַּעֲמֹד זְכוּת הַצַּדֶּקֶת
לָנוּ וּלְכָל-יִשְׂרָאֵל.
לונדון, שבט, תרצ"א
שירו של חיים נחמן ביאליק נספג בזכרוני משחר צעירותי, על העדפותיה של אימו בנרות לשבת על פני חלה ומזון. זאת כמובן, מבוסס על אמונתה הדתית, והמסורת היהודית.
ואם כבר במסורת עסקינן, רבים מאיתנו אוהבים לחגוג בערב שבת (יום שישי בערב) מסביב לשולחן המשפחתי. ארוחת ערב שבת היא ארוחה משפחתית מסורתית שבה כולם מסובין סביב קדושת השבת וקדושת המשפחה. אם ובת תדלקנה זוג נרות שבת. אב המשפחה יברך על החלה ועל יין הקידוש.
אז מי לא אוהב את ליל שבת? אפי נצר שר בציבור באחד מההפסקות בפסטיבל הזמר העברי (אי שם בשנות השישים), את השיר המתורגם "כל אחד אוהב את ליל השבת"...ובנימה אישית, אספר ששירה של עדנה גורן לפנות ערב שמושר בערבי שבת, מחמם לנו בסטודיו שף - ארז שטרן את הלב בעודנו עמלים על הכנת הארוחה ללקוחותנו...ולמרות שהשף ארז שטרן - הינו בוגר של ביה"ס ע"ש פול בוקוז בליון, השיר מכניס בו את תחושת היידישקייט.
רוביק רוזנטל כותב בבלוג השפה העברית: מי אוהב את השבת:
"מעט מילים בעברית נדדו לשפות העולם. חלקן מילים עבריות שהפכו לחלק מן היידיש, כמו כושר, גנב ודווקא. הקבוצה המשמעותית והוותיקה יותר היא מילים שנדדו לשפות העולם באמצעות ספר הספרים, התנ"ך. לא, העברית איננה השפה העתיקה בעולם, ולא, היא איננה אם כל השפות, אבל את התנ"ך אף אחד לא ייקח ממנה. המילים שנדדו באמצעות התנ"ך הן רובן ככולן מילים מן הליבה התיאולוגית: הללויה, אמן, הושענא, תוהו ובוהו ואחרות, ומעל כולן המילה המובילה, ללא מתחרות: שבת. המילה שבת מופיעה במקרא 111 פעם, אבל לא בסיפור בריאת העולם. שבת מופיעה לראשונה בספר שמות טו, ובהמשך, בעשרת הדיברות, בצירוף "יום השבת". בפרק ב' בבראשית קרויה השבת "היום השביעי". על פי כמה מחוקרי היהדות, העובדה שהיא קיבלה מאוחר יותר שם שאינו מספר סידורי כמו יתר ימי השבוע מעידה על קדושתה. השורש הוא, כמובן, שב"ת, כנרמז מסיפור הבריאה".
סטודיו שף - ארז שטרן מכבד ומוקיר את כל המגזרים והעדות בישראל. אצלנו תוכלו למצוא מגוון של פיתרונות קולינריים בניהן לשבת חמין והן לשבת חתן. לשם כך בחרנו שיר שכל כולו ישראליות (מוטי פליישר שר את בואי כלה-שיר לשבת) ושיר המייצג את השירה הספרדית: הפרברים אליהם מצטרפת חוה אלברשטיין לשירה "התרגעות". אל תהססו לצור איתנו קשר בטלפון 050-5852785 כדי להזמין את ארוחת ליל השבת שלכם. בין אם בביתכם או בין אם אתם זקוקים ללוקיישן.
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה. אנו מקפידים להתאים את התפריטים שאנו מציעים לכל קבוצה ולקוח בהתאם לשיחה מקדימה.
תפריט לתה מנחה
תה מנחה או אפטר-נון תה (afternoon tea) בלשון האנגלים, היא מסורת שהחלה כבר במאה ה-19.
המצאתו מיוחסת לדוכסית מבדפורד (Bedford) שהייתה בין השאר, מלווה וברבות השנים גם חברתה של המלכה ויקטוריה. כיוון שבחברה הגבוהה של התקופה הויקטוריאנית נהגו לאכול שתי ארוחות ביום בלבד (צהריים ובערב), הפך האפטר-נון תה לזמן מצויין של הפגת תחושת הרעב בין הארוחות בקרב חברים, מכרים ומשפחה. תחילה הדוכסית נהגה להזמין את חברותיה לתה כאשר לצידו הוגשו סנדביצים קטנים ועוגות בחושות ותופינים למינהם. כאשר הזמינה הדוכסית את חברתה, המלכה ויקטוריה, הפכה ההזמנה לטקס שכולם רוצים להשתתף בו, ובסופו של דבר לנחלת הכלל.
עם הזמן והשנים השתכלל התפריט והיום הוא מקובע על שלוש צלחות במעמד מיוחד המיועד להגשת תפריט האפטרנון תה, בו שלוש הצלחות מסודרות האחת מעל השניה. כאשר בצלחת התחתונה: הסנדביצ'ים, בשנייה (האמצעית): הסקונז עם חמאה או שמנת כבדה (cloted cream) וריבה, ובשלישית (העליונה): מגוון ומבחר עוגות, מאפים מתוקים וטארטלטים מעוצבים למיניהם. מסורתית, מנהלים את טקס שתיית התה בין השעות שלוש לחמש אחר הצהריים. זוהי הזדמנות מצויינת להשחיז את היכולות התקשורתיים, החברתיים והחברותיים של כל אחד ואחת וכמובן משמש כפלטפורמה נפלאה לסמול טוק.
האיי תה (high tea) נחשב כבר להתפתחות של תה המנחה; זוהי למעשה ארוחת ערב מוקדמת הכוללת כמובן שתיית תה. אך אם את תה המנחה נוהגים לשתות ולהתכבד בסלון, על כורסאות נוחות, את ה-high tea מגישים על שולחן האוכל. גם תכולתו של תפריט ההאיי תה מכובדת יותר וממלאת יותר מזו של האפטרנון תה.
למרות רצינותו של טקס תה מנחה ובו מספר כללים (סרטון תואם משנות הארבעים מופיע כאן למטה), הבאנו לכם סרטון היטולי בהשתתפות המלכה אליזבת - בכבודה ובעצמה (בחגיגות 70 שנות מלכותה) ביחד עם הדוב פדיגנטון. בעוד שדני סנדרדון מתלונן על תה עושה סחרסורת (ואנחנו נוסיף: יותר עדיף מחמרמורת), כזה הוא, ההומור הבריטי הידוע, ולכן בנינו לכם גם סדנאת בישול מהמטבח הבריטי. מה שמזכיר כי מסיבת תה לוקחת אותנו לכל מיני הקשרים ומקומות, למשל את מסיבת התה לכבוד אי יומולדתו של הארנב אליה מתפרצת אליס בארץ הפלאות.
רובם של הכללים מסמלים כבוד, מכובדות ונימוסי שולחן. למשל: אם יש גבר בשולחן, הוא זה שימזוג את התה מהקומקום המרכזי לכוסות המוזמנות (Ladies first) ואז למוזמנים.
• הרמת הזרת בעת החזקת הספל אינה נחשבת כמעלה, אלא כחוסר נימוס.
• כך גם לגימת התה ברעש מן הכוס. הימנעו מרעשים מיותרים.
• סדר אכילת האלמנטים מתחיל מלמטה-בסנדביצ'ים, ממשיך כלפי מעלה לצלחת עם הסקונז החמאה והריבה. מסיימים בצלחת המתוקים העליונה ביותר.
• את הסקונז עצמם, אין פורסים או חותכים בעזרת סכין באמצעו אלא בוצעים בעזרת הידיים והאצבעות לכדי שני חצאים רוחביים.
• את החמאה מן הכלי המרכזי בשולחן מורחים לצלחת האישית ולא היישר על הסקונז. כך גם את הריבה.
• אם אתם ממתיקים, מומלץ לפני התה או אחרי מזיגת התה (אך לפני החלב). בכך הסוכר ימס מהר יותר לפני שהמשקה מתקרר.
• את החלב, יש להוסיף לספל התה רק לאחר מזיגת התה ולא לפניו חלילה. בממלכה הבריטית יש למזיגת החלב לספל, הסבר מעמדי וחברתי נוסף: בעבר, רק האצולה והאריסטוקטיה השתמשו בפורצלן לטקס התה, בעוד שהמעמדות הנמוכים (פשוטי העם) נהגו להשתמש בקרמיקה פשוטה שנטתה להיסדק ולהישבר בעת מזיגת נוזל רותח לספל. אי לכך, פשוטי העם מזגו ראשית את החלב כדי שספל הקרמיקה יתקרר קלות ורק לאחר מכן הוסיפו את התה הלוהט לספל. בבריטניה של היום ישנם מי שנוהגים עדיין לשאול באם תרצו את החלב תחילה או את התה? שמשמעותה: לאיזה מעמד אתם משוייכים. מעמדות נמוכים שרוצים להשתחרר מתחושת הפטרונות והעליונות של האריסטוקרטייה יימזגו בימיינו, כמנהג המעמדות הגבוהים: תה ואז יוסיפו חלב.
• מסורת הלבוש דורשת כי תהיו מכבדים ומכובדים. גברים עם ג'קט ועניבה. בקיץ הישראלי, לא חייבים עניבה-אך לבוש פורמלי ומכופתר-יתקבל בברכה. ג'ינס ונעלי ספורט-אינם מקובלים כלל וכלל.
• לבוש נשים: בלבוש אלגנטי ומחמיא. מומלץ כובע מקושט (אך לא מידי). הימנעו מעודף תכשיטים וממחשוף עמוק מידיי. נעלים על עקב, אך לא גבוה מידיי.
בשנים האחרונות, עם התחזקות מגמת תפריטי אוכל בריאותי (בשונה אולי ממנה בריטית מסורתית ומושרשת אחרת בדמות פיש & צ'יפס) ומתוך ניסיון לגוון (ולפעמים לעבור) לשתיית תה הנחשב בריאותי יותר מקפה ומשתיית חלב, הפך טרנד האפטרנון תה לשולט בעולם. תמצאו אותו בכל בתי המלון הנחשבים בעולם כמו גם ברשתות בתי מלון המכבדות את עצמן ומסעדות מסורתיות המעוניינות למלא את זמן הביניים בין ארוחת הצהריים וארוחת הערב.
רוצים המלצות לתה מנחה בבריטניה? קבלו את הלינק המיוחד מאיתנו.
גם בחצר המלוכה הבריטי (עם המלכה אליזבט ה-II עליה השלום שהייתה ידועה כמי שאהבה את הטקס בעצמה) יש נוהג שבו פעם בשנה-בחודשי האביב, מוזמנים אזרחים מכל קצוות החברה הבריטית להתכבד בטקס תה באחד מארמונותיה. תוכלו להציץ בסרטון בעמוד תפריט קבלת פנים. בינתיים הכנו לכם את שירה של דוריס דיי על תה לשניים לליווי בריטי נאות של שתיית התה.
בין שאר לקוחותינו, תמצאו כאלה המעוניינים להזמין דווקא את מבחר מגשי האירוח בחנות המשלוחים רק בשונה מהמתואר למעלה (מעמד עם 3 צלחות) אנו מציעים את אותם פרטים מופרדים במגשי אירוח חד פעמיים. יש לנו גם פיתרון לזוגות שביניכם המעוניינים בתה מנחה המותאם כערכה זוגית (Tea for two כמו בתמונות למטה), אותם תוכלו לצרוך בבית, בפארק או על שפת הים. לאוהבי הז'אנר אנחנו מציעים גם פתרונות לקבוצות גדולות יותר המותאמות במיוחד לחברות ולארגונים המפיקים אירועי חברה מפעם לפעם כמו גם happy hour משרדי.
לבתי מלון ולמסעדות המעוניינים להוציא לפועל שירות של אפטרנון תה בבית העסק שלהם, השף ארז שטרן בונה תוכנית עיסקית מותאמת לכל מוסד כדי להוכיח ייתכנות כלכלית. התקשרו אליו ישירות בטלפון 050-5852785 כדי לבדוק איתו את האפשרות העיסקית הזו.
מעבר לאהבתו של השף ארז שטרן את מוסד תה המנחה, תמצאו גם באתר מגוון פתרונות קולינריים נוספים כרעיונות לאירועים קטנים.
תפריט לאוהבי דגים
מגוון התפריטים שאנו מציעים בסטודיו שף-ארז שטרן נרחב ביותר וקולע למנעד רחב של לקוחות ועמוק על פי צורך כלל המוזמנים. השף ארז שטרן מקפיד לעשות שיעורי בית עם כל לקוח וקבוצה לגבי רצונותיהם וצורכיהם. כדי ללוות את הארוחה (עם חומרי הגלם מהים) אנו מציעים את שיר המלח של להקת חיל הים ואת שירו של שארל טרנה "לה מר" (הים - בצרפתית).
הישענו לאחור ותהנו מארוחה דשנה ומפנק כמו זו שאנו מציעים כאן:
לשף ארז שטרן מגוון של פתרונות קולינריים, במיוחד לכל אלה המעוניינים בעולם הדגה - ועל כך, בטח תסכימו שאין כמו שירי דייגים, ובמיוחד כמו זה של הצמד אפי ודני. או חבורת זהו זה ששרים על המחשבה לו היו פיראטים...שמלבדם תוכלו למצוא את סדנאת הדגים ואת המדריך השלם להכנת דגים, כמו גם את חנות המשלוחים שלנו עם שפע רעיונות למגשי אירוח לכל אירוע בוטיק בין אם כפיקניק בפארק או על הים. בחנות תמצאו שפע רעיונות לאוכל מוכן שצריך רק להזמין ולהנות בחברותה.
כתמיד, התפריטים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה.
תפריט לאוהבי בשר
תפריט לאוהבי הבשר הינו תפריטים לקרניבורים שביננו. אך בסטודיו שף ארז שטרן, אנו חושבים הן על הקרניבורים והן על הצימחונים והבריאותנים שבין לקוחותינו. אחד מתפקידנו זה לברר מבעוד מועד בשיחה הראשונית עת התקשר הלקוח ולוודא איתו את צורכיהם של כלל המוזמנים בארוחה. ולכן, כל אחד מן המוזמנים לארוחה יימצא את תאוותו בתפריטים שאנו מציעים מבעוד מועד לפני האירוע. רוצים לדעת איך זה עובד?
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה. אנו מקפידים להתאים את התפריטים שאנו מציעים לכל לקוח וקבוצה בהתאם לשיחה מקדימה שאנו מנהלים מבעוד מועד.
תפריט קבלת פנים
בסטודיו שף – ארז שטרן אנו מארחים גם לקבלת פנים (בלעז reception) כמו גם לאירועים בסגנון מסיבת קוקטייל (cocktail party). כאשר שניהם משמשים כסוג של טקסים (בדרך כלל בתחילת האירוע), בהם מאפשרים למוזמנים ולאורחים להתרועע עם בעלי האירוע ולהתחכך גם עם שאר המוזמנים. בסטודיו שף – ארז שטרן אנו ממליצים להשתמש בזמן הזה לצורך היכרות ראשונית, לצורך תירגול של היכולות התקשורתיים של כל אחד מאיתנו, לסמול-טוק ובו בזמן להפיג את ההתרגשות והמתח.
תרשו לעצמכם כמה דקות של הרגעות בצפייה בסרטון על טקס קבלת הפנים שעורכים בבית ווינזדור בבריטניה, למוזמנים ייחודיים פעם בשנה בגינה של ארמון בקינהם. זוהי מסורת ונוהג בו מוזמנים אזרחים מכל קצוות החברה הבריטית להתכבד בטקס תה מנחה באחד מארמונות המונרכיה, בעוד בני משפחת המלוכה "יורדים אל עם" ושומרים על קשר עם נתינהם (הזדמנות טובה כדי לבדוק את סדנאת המטבח הבריטי שלנו). חלקם אפילו מוזמנים לשיחה קצרה עם המלכה עצמה. על המנהגים ועל טקס התה החביב בבית המלוכה תוכלו להציץ בסרטון הבא. ולצידו מוסיקת ג'אז רוגעת שתנעים את הזמן בעת קבלת הפנים שלכם.
ונחזור לקבלת הפנים: תוך כדי התכנסות, נשמח להציע לכם לשתות משקה אלכוהולי או כל משקה אחר מבר המשקאות הקלים ולהתכבד בנישנוש של מתאבנים ופינוקים טעימים עד תחילתו של האירוע. יחד עם זאת, אירוע קוקטייל חייב להיות מותאם לאירוע ולמוזמנים. יש צורך בהתאמה ספציפית של הטקס אל האירוע, אל כמות האורחים, אופיים וגילם.
לעיתים, בקבלות פנים רשמיות, ממלכתיות וכאלה שבהן מופיעים ראשי מדינות, בטח תוכלו להנות גם ממוסיקת רקע שמזכירה מצעדים כמו מארש צה"ל (לחן מאת יואב תלמי). אך גם מוסיקת צ'יל או בוסה נובה יכולות ללכת מצויין עם תפריט קבלת פנים קליל ונעים לאוזן.
בסטודיו שף – ארז שטרן תמצאו פיתרון מושלם לאירועי קוקטייל. שהוויתם היא חוויה בלתי נשכחת של טעמים, צבעים וניחוחות, מרקמים ומנות. בעת ההתכנסות נדאג למנות קטנות ומענגות בסגנון פינגר פוד (finger food). כאשר בסטודיו שף ארז שטרן אנו מאמינים באהבת הזולת ובנתינה, כמו גם בקו של חדשנות וגישה פורצת דרך למען לקוחותינו. כל אלה הופכים את אירועי הקוקטייל שלנו לחוויה קולינארית אמיתית ובלתי נשכחת.
אנו מציעים כיבוד הולם לכל אירוע מסוג של קבלת פנים או אירוע קוקטייל, בין אם תרצו לבנות קונספט של מנות מתוקות או מלוחות, קטנות ונחשקות, בעיצוב המוקפד, האופייני לשף - ארז שטרן. המנות שמוסיפות את הנופך ואת הערך המוסף לכל מסיבת קוקטייל, ישיבת הנהלה, כנס מחלקתי או יום עיון, פגישה עסקית, השקות מוצר, פריסה בעבודה לרגל פרישה, happy hour ל עובדי החברה, וכל אירוע אחר.
כחלק מהשרות, מספק סטודיו שף – ארז שטרן כל אספקט של תכנון והתאמה של התפריט, באופן ייחודי לכל צורך של קבוצה או אירגון, ובהתאם למאפיינים הספציפיים של האירוע. בסטודיו שף – ארז שטרן אנו מוכיחים גמישות, תשומת לב לפרטים ולמגוון צורכיהם של לקוחותנו, והפגנת רמה גבוהה של יצירתיות מחשבתית וביצועית.
בכל שלב באירוע שלכם – יעשה על ידי צוות הסטודיו במיומנות, במקצועיות ובאהבה. והכל כאמור, בהתאמה לצרכים ולטעם האישי של לקוחותנו.
מלבד התפריט כאן למטה, תוכלו להתרשם גם ממבחר מגשי האירוח והאוכל המוכן אשר בחנות המשלוחים שלנו ומתאימים הן לאירועי קבלת פנים והן לאירועים בהם המזמין לא מעוניין לעבוד קשה מידיי אך חשוב לו הפרזנטציה, הנראות והאיכות של המזון. כאלה אירועים יכולים להיות עלייה לתורה בשבת חתן או לבר המצווה, יומולדת או אירוע בריתה לבת שנולדה.
יש לכם צורך במודיעין נוסף על ספקי שירות לרגל האירוע המתקרב? את הכל תמצאו בלשונית מידע.
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולתיו של השף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו לדבוק בתכולתם המלאה.
ארוחה עסקית
כלל ידוע בכלכלה הוא הצורך של אנשי עסקים ביציבות כלכלית ולסביבה שלטונית-פוליטית בטוחה. מה שמשרה אווירה כלכלית בטוחה, מה שמאפשר ים ליוזמה, אמת וחיסרונות עיסקיים להיפך ליתרונות בתקופות משבר. אך בעולם משתנה כמו זה שלנו - יזמים צריכים כל הזמן לצפות לבלתי נודע כמו בשירו "עברנו את פרעה" של מאיר אריאל (שם, מס הכנסה מעקל לו מגבר או באר, בעוד חברת החשמל עיקלו לו מצבר), ואף על פי כן - על הכל הוא מתגבר.
כן, כן! אתם בטח מכירים את התופעה הזו: פגישה עיסקית במשרד. ולמרות שהשיר של m people מדבר על היחסים שבינו ובינה, ניתן לקחת זאת גם במובן העיסקי... כי חייבים להעלות דברים למעלה או להזיז את הדברים שמפריעים הצידה. שעת ארוחת הצהריים מתקרבת והדיון מתלהט, אבל הבטן מקרקרת. שף פרטי לאירוע עיסקי הוא רעיון שעלה בקרב עסקים וארגונים בעקבות תופעת הריגול התעשייתי, ציתותים ושאר הסחות הדעת. תופעה זו הביאה חברות וארגונים גדולים כמו גם יזמים ומשקיעים, לחפש אלטרנטיבה הולמת למסעדות הומות האדם (טובות ככל שיהיו), בבואם לקיים פגישה עסקית. עד לפני מספר שנים, פגישות עיסקיות ומפגשי פרזנטציות התקיימו רק בתנאים משרדיים. כלומר במשרד עיסקי שבו האפשרות הגבוהה ביותר לשמור על שקט, על פרטיות ועל דיסקרטיות עם כל הכלים הדיגיטלים והמיחשוב הרלוונטי. זאת בעיקר בשל זמינות המידע, המחשבים והאינטרנט. עם המעבר לאלחוט ומתוך חיפוש לחשוב מחוץ לקופסא (אך גם כדי להתפנן מעט מחוץ למסגרת המשרדית המשעממת), זיהו יזמים ואנשי עסקים רבים יתרונות שונים בקיום פגישות עם משקיעים פוטנציאליים דווקא מחוץ למשרד, לדוגמא בחדרים פרטיים של מסעדות. כל זאת כדי לשלב Business & Pleasure. ועכשיו עוד יותר מבעבר, שף פרטי לאירוע היא המילה האחרונה בתחום.
יזמים רבים השכילו להבין שאדם מדושן עונג הוא אדם חיובי יותר (ואולי יש סיכוי נוח יותר לשנות את דעתו בנושאים מסוימים או לחילופין לרכך את דעתו בנקודות אחרות). כל ארוחה עיסקית יוצר חיבור בין אישי טוב יותר בין הנוגעים בעניין ובכך מעניקה לשני הצדדים המתדיינים, זמן רב יותר של שהות בקרבת הצד השני – קרי חלון הזדמנויות רחב יותר. מקום מפגש חדש אומנם מהווה שינוי מרענן לנוף המשרדי ונהנה מיתרונות רבים. אך יחד עם זאת, על הצדדים להכין שעורי בית מדויקים מראש. בדיוק כמו בתהליך נכון של משא ומתן עיסקי.
רבים אינם מודעים לכך, אך בעריכת פגישות עסקים במסעדות, קיים חשש רב לריגול עסקי. כאשר מדובר בפגישה בין יזם ומשקיע פוטנציאלי והמיזם אינו אלא רעיון שעוד נמצא בחיתוליו, חשיפתו עלולה להיות קטלנית (על אחת כמה באם אינו פטנט רשום). לעולם אין לדעת אוזניו של מי כרויות לשולחן. במיוחד כאשר מדובר במיזמים עם פוטנציאל כלכלי רב, זה לא סיכון שכדאי לקחת. מעבר לסכנות האורבות מעצם עריכת פגישות עסקים במסעדות הומות אדם ובמקומות ציבוריים, חלק מאנשי עסקים טוענים לא פעם, כי יש רגעים רבים בהם הצד שמנגד פשוט מאבד קשב, כי משהו מסיח את דעתו. בהתחלה זו המלצרית שניגשת לשאול משהו, בהמשך המוסיקה או השיחה הקולנית של הזוג בשולחן ממול. קושי נוסף שנתקלים בו יזמים רבים בבואם לקיים פגישה עיסקית במסעדה, נובע מהרצון לקלוע להעדפותיו הקולינאריות של המוזמן – ובצדק.
גם זוגות אוהבים, יכולים להנות מארוחת צהריים רומנטית (כמו בשירם של אברהם חלפי ויוני רכטר ובביצוע של אריק אינשטיין ויהודית רביץ).
אנחנו, בסטודיו שף-ארז שטרן רגילים לעשות שעורי בית עם כל לקוח ולקוח לגבי העדפותיו הקולינריות, לפני שנשלח הצעת תפריט (ככה זה עובד אצלנו). בכך ניתנת ללקוח הבחירה לקלוע לטעמם של כל המוזמנים ובלי לקפח אף אורח או משתתף בישיבה.
ייחודו של סטודיו שף-ארז שטרן, בכך שהוא מחויב לא רק ליצירת חווית אכילה איכותית ויוצאת מן הכלל, אלא גם בשמירה על דיסקרטיות מלאה. מלבד היותו אדם דיסקרטי ושומר סוד של לקוחותיו, אין זה אלא הגון שארז מוכן לחתום על חוזי סודיות באם נידרש הדבר.
בהקשר העיסקי, לשף-ארז שטרן מגוון פתרונות קולינריים כמו השקות מוצר, תיכנון כנסים וימי גיבוש לעובדים וללקוחות, לארגן ימי עיון, למצוא מקום לקידום מכירות, ופרייבט רום לישיבות הנהלה ודירקטוריון.
צלצלו עכשיו והקדימו להזמין מקום 050-5852785
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה
תפריט בראנץ'
ארוחת בראנץ' או בשמה העברי בוצהריים, כשמה כך היא-משלבת בין תפריט ארוחת הבוקר ובין זו של ארוחת הצהריים.
מתי מתחילים? שעת הארוחה תהיה אף היא בין לבין לבין, כלומר-סביב שעה 11:00. למעשה אפשר למשוך את פתיחתה של ארוחת הבראנץ' עד השעה 13:00.
מה מכילה ארוחת בראנץ'? זוהי ארוחה עשירה יותר מארוחת הבוקר הפשוטה יחסית, אך קלה יותר מארוחת צהריים המוגשת בשעה מאוחרת יותר.
הבאנו לכם את שיר האהבה של סנדרה ג'ונסון ודני ליטני על סימטת התותים-המתאימים כל כך להגשה בארוחת בראנץ' (כשהינם בעונה). כמו גם סרטון עם רעיונות נוספים כיצד להכין בראנץ' אמריקאי מיוחד ולא שיגרתי.
אז למי מתאים ארוחת בראנץ'? באירועי בר מצווה אחרי העליה לתורה בבית הכנסת בשבת או כפיתרון לשבת חתן, למסיבת רווקות קלילה או סתם לכל אלה שמתעוררים מאוחר יחסית בשישי או בשבת. ועל אחת כמה וכמה בסופי שבוע כשרוצים להתפנק במיטה עוד קצת זמן.
גם חברות וארגונים המעוניינים לקדם את עיסקיהם יכולים להציע ארוחות בראנץ' לבאי כנסים וימי גיבוש לעובדים, בעת מסע קידום מכירות ללקוחות, לצורך אירוע עיסקי, לימי עיון סביב כל נושא, או כליווי לישיבת הנהלה או דירקטוריון.
תפריט ארוחת הבראנץ' שלנו מתאימה הן לאירועים פרטיים כגון ימי הולדת במסגרת משפחתית, בר/בת מצווה, ברית מילה/בריתה, ימי נישואין ועוד. כמו גם למגוון אירועים עיסקיים. אבל הנה במיוחד בשבילכם (אוהבי ארוחות הבראנץ'), שני מתכונים להכנה עצמית: מתכון הראשון בביצועו של ג'וליה צ'יילד (הכוהנת הגדולה של המטבח הצרפתי בארצות הברית) מכינה שני סוגים של אומלט בתוכניתה (האגדית). המתכון השני של חלת בריוש מעשה ידיו של מישל רו (Michel Roux) עם שף פטיסייר שווצרי. כי אין...אין על ריחה של חלה מתקתקה, ריחם של השמרים והחמאה בבריוש.
בסטודיו שף-ארז שטרן, אנו מציעים את תפריט הבראנץ בימי שישי ושבת ובמשך השבוע תמצאו פיתרון של תפריט שוק מזדמן.
רוצים להזמין בראנץ כערכת פיקניק? או ערכה זוגית? בדקו את חנות המשלוחים שלנו.
התפריטים באתר זה מייצגים את יכולתיו של השף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו לדבוק בתכולתם המלאה.