צלם: שלומי ברנטל

30 בינואר הוא יום הקרואסון הבינלאומי. אנחנו כמובן ממליצים לכם לחגוג אותו בכל דרך שתרצו (בבית, בעבודה או בבית קפה) עם קרואסון (כמובן...) חמים וטעים ובעזרה נדיבה של חמאה. למרות שקרואסונים נחשבים כחלק מהמטבח והמומחיות הצרפתית, מקורם האמיתי הוא באוסטריה.

credit: morningarage, Thinkstock

לאילו מצבים הלימון יכול לסייע ומה מקור טעמו החמוץ? להלן 18 עובדות  שמבהירות למה הוא מוסיף המון ושלאחריהן - בוודאות, לא תוכלו לדמיין את החיים בלעדיו. קשה לומר לא ללימון, בפרט כשמדובר בפרי הדר שמתהדר באין ספור סגולות ושימושים גם מעבר לתפקידיו הרבים במטבח. הלימון הוא אחד הפירות הנפוצים...

credit: femmeactuelle.fr Frédéric Anton

שוקולד, הידוע בכינויו “מזון האלים”, הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ ‏הקקאו הטרופי. השוקולד נכנס לחיינו עוד בתקופת בני המאיה והאצטקים, שהשתמשו בו כמשקה מעורר ‏ואף כתרופה למחלות שונות. מאז ועד היום חדר השוקולד לכל אספקט בחיינו, ויוחסו לו יתרונות ‏וחסרונות רבים כל כך. מה מיתוס ומה...

credit: fromages-france.com

השף ארז שטרן הוא בוגר בית הספר ע"ש פול בוקוז בליון. כחלק משיטת הלימוד המשלבת סטאג'ים בבתי עסק בתחום המזון ולימודים העיוניים והמעשיים בבית הספר, יצא לארז לעבוד במחלבת גבינות קטנה ומשפחתית (על שם בולון) במשך כשבועיים. במחלבה מגדלים 70 עיזים באיזור ארדש שבדרום-מרכז צרפת וייצרה שני סוגים של גבינות על...

credit: fullofplants.com

אחד מסוגי דברי המתיקה הכי טעימים, מיוחדים ואיכותיים הם פרליני שוקולד. למביני העניין בינינו שכבר התנסו בטעמם המיוחד של הפרלינים וגם לאלו שטרם, כדאי מאוד שתדעו מה זה בכלל פרלינים וממה הם עשויים.

credit: borough photos

הביקוש לדגים בישראל ובמיוחד במסגרת אירועים ובמסעדות הולך וגדל בקצב גבוה. מצד אחד, הסועדים בוחרים בדגים בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים והחיוביים שלהם כמו גם בזכות טעמם העשיר והמיוחד. מן הצד השני, עבור שפים, מסעדנים ואולמות אירועים רבים משפחת הדגים מהווה קרקע פוריה לקריאטיביות, מגוון רחב של מנות

כרדיט: שלומי ברנטל

לפני זמן מה נתקלנו בכתבה של חברי: עו"ד יניב זייד הלא-הוא ד"ר שכנוע,  שטוען כי אייל שני, השף הישראלי הבינלאומי המצליח, הצליח לעורר שוב סערה. בשנת 2019, הוא פתח מסעדה נוספת פרי המצאתו בתפוח הגדול (העיר ניו יורק), שנקראת הסלון. המסעדה, קיבלה ביקורת קטלנית בעיתון הנפוץ "הניו יורק פוסט"....

אירוח עם גבינות חברים הפתיעו אתכם ביום קיץ חם? או שמא הזמנתם את ההורים לערב חורף קר וסגרירי? או סתם כי הגיע חג שבועות? אנחנו בסטודיו שף-ארז שטרן אוהבים להמליץ על פלטת גבינות כדרך לאירוח מפנק ומיוחד. רישמו לעצמכם כמה טיפים של עשה ואל תעשה לשולחן גבינות שיהפוך למסמר האירוע.

credit: delish.com

כחלק מתרבות השולחן והאכילה בישראל, הלחם הוא אלמנט בלתי נפרד מחוויית האירוח. אך רבים תמצאו מתלוננים באופן חוזר ונשנה (הן ממבקרי אוכל והן מלקוחות וסועדים) על כך שמסעדות גובות תשלום נוסף על הלחם שהן מגישות בכלל, ובמסעדות היוקרה בפרט. ומכיוון שמדובר על אלמנט תרבותי, רוב הקוראים ודאי מכירים את...

כמה דברים שידעתם או שטרם הספקתם לשמוע על הפסטה. הסיפור על מקור הפסטה כבר נשמע לפעמים שחוק, אך יש מי שיספרו או יזכירו כי זכות הראשונים לפסטה שמורה דווקא לסינים. 

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.