credit: kitchenbusiness.com
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
לשף ארז שטרן יש ניסיון ארוך שנים בפעילות ובעבודה הלכה למעשה בעולם הקולינרי. על כך אין עוררין. למעשה יש לו מגוון של פתרונות קולינריים וכמובן שתוכלו למצוא באתר מעל ל-700 המלצות של מיטב לקוחותיו על עבודותו לאורך השנים בעמוד הרלוונטי.
קראו עוד »
credit: hrimag.com
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
ביסטרו הוא סוג של מסעדה בסגנון צרפתי כפרי עם השפעות של המטבח הקלאסי עם ייצוג לכלל מטבחי הפרובינציות והאיזורים החקלאים של צרפת. ייחודו – בעיצוב המסעדה (הפשוט אך מכובד) התפריט יהיה כתוב על לוח גיר או בכתב יד על נייר פשוט. המנות תשתננה באופן יומיומי (מה שנקרא בצרפתית plat du jour) – בהתאם לחומרי הגלם...
קראו עוד »
credit: Getty images
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
אֲבַטִּיחַ הוא אחד מהפירות האהובים ביותר בקיץ הישראלי. הוא מתוק, מרווה, מלא בערכים תזונתיים ובהחלט יכול להיכנס לתפריט הדיאטה הים תיכונית שלנו. לאבטיח מספר יתרונות:
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
אני אספן בלתי נדלה.
אישתי בטח תהרוג אותי על הוידוי בפרהסייה!!! אבל...כן, כן...מה ששמעתם: אני אספן בלתי נדלה.
נולדתי והתחנכתי בבית של אספנים. בשנות השבעים בבית הוריי היו מדפים על גבי מדפים בסלון הבית עם ספרים מכל הסוגים וכל המינים. באותן שנים זה היה מקובל בקרב המילייה של הוריי שהדגים...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
אם את רכבת הפחם (כמו במוסיקה לשיר chatanooga choochoo של גלן מילר המדמה רעש פסי הרכבת) המציאו ופיתחו בתחילת המאה ה-19, היא החלה לתפוס תאוצה של מעריצים, ומשתמשים ובביסוס פיזי ברחבי אירופה וארצות הברית ככלי תחבורה אמין, מהיר וזמין להמונים, האוריינט אקספרס (Orient Express) רכבה על התנופה של ההמצאה...
קראו עוד »
credit: Clancy-Group
-
-
קטגוריה: תזונה ובריאות הגוף
מאכלים שכדאי להימנע מהם! במיוחד אם אתם בשנות ה-50 לחייכם.
במאה ה-20, אפילו עד שנות ה-80, בתקופה של הסבים והסבתות שלנו...התזונה בישראל, הייתה שונה מאוד ממה שאנו מכירים בהווה. באותם השנים, הישראלים ניזונו ממוצרים טריים, טבעיים ומקומיים, שנמכרו קרוב לאזורי הגידול שלהם. רבים מן הישראלים צרכו...
קראו עוד »
כרדיט: חשמלנטו
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
למרות שרק קצת יותר מארבעים אחוזי חדירה של מדיחי כלים (dish washer) במשקי הבית בישראל, הייתרונות בשימוש בו ברורים: הוא חסכוני במים ובחשמל, הוא מקל ומוריד מעליכם ולו במעט חלק מעול מטלות היומיום שבבית, ועדיין ניתן בעזרתו לחנך את בני המשפחה (בעיקר הצעירים שבהם) להשתתף בעבודות הבית השוטפות. למי שעדיין...
קראו עוד »
credit: the Plaza Hotel NYC
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
היום, בעידן רכבת המידע המהיר וזמינות האינטרנט...לחלקכם, בחירת חדר בבית מלון לצורך חופשה – אליה אתם מתעתדים לצאת – עשויה להחשב כפעולה פשוטה. פשוט נכנסים לאתרי אינטרנט ייעודיים ומחפשים איפה יש חדר במלון או חדר להשכרה בסגנון Airbnb אל היעד אליו נוסעים, בתאריך הרצוי, ובטווח התקציב שתכננתם, בוחרים את...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
מה הם מלצרים? איפה אפשר להשיג אותם? ומה הוא תפקידם בעולם שבו הכל אינסטנט? לקהל הרחב והצעיר, כבר אין סבלנות לשהות ממושכת ואכילה ארוכה ומסורבלת במסעדות מפונפנות ומקושטות יתר על המידה. שירות, הולך ונעלם מחיי היום יום והופך לסוג של מותרות.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
מדריך מישלן או המדריך האדום, הוא מדריך נסיעות תיירותי. במקור, נוסד בצרפת, והוא מתאר ומדרג בתי מלון ומסעדות וזוכה לכינוי "התנ"ך של הגסטרונומיה העילית".
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
כל העולם יודע זאת, אבל כולם ממשיכים להעמיד פנים במשחק שבו המסעדה מספרת לנו שקר יפה, ואנחנו אוכלים אותו יחד עם הקינוח, ועוד משלמים על כל השקרים כולם בסוף הארוחה.
ובכן, אלו השקרים הכי גדולים שמספרים לנו כל פעם כשאנחנו מבקרים במסעדות. זה לא בסדר, אבל אנחנו נמשיך לצאת לאכול במסעדות כיוון שאנחנו...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
לאור צאתו של הסרט ה-25 במספר (אין זמן למות) לאקרנים של ג'יימס בונד בכיכובו של דניאל קרייג, החלטנו להרים כוסית לכבודו. לשם כך הרכבנו עין מוזהבת (golden eye) עם משקאות האלכוהול האהובים על 007 לאורך השנים, הסיפורים הסרטים וההרפתקאות.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
לחלק מהקוראים, עולם היין עשוי להיות מאיים בשל כמות הידע והן בגלל המגוון והשפע של יינות (אדומים ולבנים). יינות עולם חדש (שבהם נכללת גם ישראל) ועולם ישן (בעיקר אירופה ובייחוד צרפת) הקיימים בשוק. למעשה, האפשרויות הן אינסופיות! עם זאת, כשמדובר בהתאמה של יין לאוכל שאנו מגישים לשולחן, אנחנו – בסטודיו שף...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
אף פעם לא מאוחר מדי כדי להתחיל ללמוד דבר או שניים על התנהלות בין-אנושית תקינה. בין אם במרחב הציבורי הרחב (כשמספר רב של עיניים בוחנות אותנו) ובין אם במרחב האישי – פרטי – זוגי ואפילו חברי מצומצם. בין שאר הדברים שחשוב לדעת בשיח עם האחר הוא תכולת הנושאים שאנו משתפים, סבלנות והיכולת לעצור תגובה...
קראו עוד »
photo credit: Chris Phan
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
אנחנו חיים בעידן שבו הרשת מוצפת במידע. מידע מכל הסוגים וכל המינים. כך גם בנושא טיולים ושירותי תיירות, שהפכו לנגישים לכל דכפין, במיוחד בימים של גלובליזציה ושוק של שמים פתוחים ותחרות בלתי פוסקת בין ספקי השירותים השונים.
קראו עוד »
credit: www.galimganim.com
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
הימים הולכים ומתארכים והאביב הישראלי הופך לקיץ במהרה. כמי שעוזר למשפחות לעצב ולתכנן מטבחים, ועוסק גם באירגון, סיגנון וסידור בתים ומטבחים אני ממליץ לכם לוודא שהגינה או המרפסת שלכם מוכנות לקיץ, כדי שתוכלו ליהנות מהן כמו שצריך. לא צריך להיות שף פרטי כמו ארז שטרן כדי להבין באסטטיקה ובתחזוקה שוטפת של...
קראו עוד »
credit: istock
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
"ארזתם לבד?" אם הגעתם לנתב"ג ושמעתם את השאלה השגרתית והרפטטיבית הזו? סימן שאתם עם הרגל בדלת היציאה לחוץ לארץ. בדיוק כפי שלקורונה – אף אחד לא התכונן, כך גם להתאוששות ולחזרה לשגרה בתקופה שלאחר הקורנה - אף אחד לא התכונן כיאות. בין אם זה חברות התעופה (חוסר בטייסים ובצוותי אויר), בין אם זה שדות...
קראו עוד »
credit: Getty Images
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
מכירים את המצבים הללו שאתם מזמינים לאירוע משפחתי או מוזמנים לאירוע שכזה בעצמכם? בטח נתקלתם בשאלה מה לעשות עם הילדים? בטח שאלו אתכם אם מותר להביא את הילדים והיססתם אם להסכים או לאו!? אנחנו, בסטודיו שף - ארז שטרן מצאנו 13 טיפים איך להתכונן למצבים שכאלה.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
מתכננים לעבור דירה? מוכרים את הבית של הסבתא שקיבלתם בירושה (זה שאינו בית מגוריכם)? הנכס שלכם במקרה עומד על המדף זמן רב ואינו מושך קונים פוטנציאלים? השף ארז שטרן מעריך בצניעות, כי הסיבה לכך נעוצה בנראות שלו או למעשה בחוסר האטרקטיביות העיצובית ובחוסר האסטטיקה שלו.
קראו עוד »
credit: will webb design
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
בשנים האחרונות התפתח שיח ברשת ובדיגיטל בעקבות טרנד בחלק מן המסעדות כמו גם בתפריטיהם של אולמות אירועים ברחבי העולם הנקרא נוז-טו-טייל (מאף ועד זנב) כאשר הכוונה היא לשימוש במטבחי אותם מקומות בכל חלקי בשר החיה (מהאף הממוקם בקידמת החיה ועד לזנבה – בחלקה האחורי והמסיים של החיה) הקיימים בשימוש במטבח.
קראו עוד »