הבלוג של ארז שטרן

כרדיט: אילן ספירא

מלבד היותו מקום לאירועים פרטיים ועיסקיים, בסטודיו שף – ארז שטרן, אנו יודעים לספק שירותי הסעדה (ממש כמו מסעדה לכל דבר ועניין). התפריט הוא מה שנקרא: "תפריט שוק" המשתנה מדי יום ובנוי על המצאי בשווקים ועל אהבותיו וגחמותיו של השף עצמו. אז בוא נצא לשוק אך בשונה משירה של נירה רבינוביץ' (דמות מופת להעריץ...

איך אנחנו, בסטודיו שף – ארז שטרן יודעים שאירוע שאנו עורכים, הופך להצלחה? ראשית, אנחנו באים בטוב...לעשות גוד-טיים! חגיגה! סלבריישן אם תרצו...כמו בשיר של Kool & the Gang

ארוחות עסקיות בישראל הן לעיתים מלכודת פוטנציאלית ללקוח שבא בשערי מסעדות שונות. מנות ראשונות מצומקות לכדי ממדים מיניאטוריים, תפריטים מפתים שמתחילים בעלות של 35-40 ₪ אך מתבררים כמצע להתרחבות כלכלית בהתכוננות לשידרוגים, תוספת וקינוחים שעולים לפעמים כמו כל העסקית (ומגיעים בגודל שצוחק על הלקוח...

אירוח עם גבינות חברים הפתיעו אתכם ביום קיץ חם? או שמא הזמנתם את ההורים לערב חורף קר וסגרירי? או סתם כי הגיע חג שבועות? אנחנו בסטודיו שף-ארז שטרן אוהבים להמליץ על פלטת גבינות כדרך לאירוח מפנק ומיוחד. רישמו לעצמכם כמה טיפים של עשה ואל תעשה לשולחן גבינות שיהפוך למסמר האירוע.

כמו בתכנית הטלוויזיה משימה בלתי אפשרית (Mission impossible כאן בביצוע אקפלה של הסווינגר סינגרס), התבקשתי לשמור על סודיות מירבית ולגלות מהו המקום השווה ביותר לחגוג בו אירוע מיוחד וחגיגי בתל אביב, רצוי לקבוצה של לפחות 8 משתתפים. במקביל, התבקשתי למסור דיווח על מה עושה מקום אירוח למועמד מוביל,...

חשוב לנו איך אנחנו נראים בעיניהם של התיירים המבקרים אצלנו...נכון?  אז כמדינה המגדירה את ערכיה כשייכים לתרבות המערב, התייר הסיני הוא חידה בעבורינו הישראלים. כדי להמנע ממצבים של אי נעימות וניצול – חלילה, מול התייר הסיני כדאי שנדע להעריך כל תייר באשר הוא ("הסבר פניך לתייר" הייתה פעם הסיסמא של...

credit: safety4sea

ישיבות הנהלה הן עמוד השדרה של תקשורת פנים-ארגונית ויעילות ניהולית. בדיוק כמו שפועלי פס הייצור צריכים "לתת עבודה" (בשיר של אריק איינשטיין) ברצפת הייצור, כך ההנהלה מחוייבת להפשיל שרוולים ולחשוב לאורך כל שנת הפעילות העיסקית על אסטרטגיות להצלחת וצמיחת הפירמה/העסק.

כמו בסיפור בדמי ימיה של ש"י עגנון, בו גיבורת הסיפור מתחתנת עם אהוב ליבה של אימה המנוחה, על שום שהיא רוצה ליישר את ההדורים עם האהוב הזנוח ולהביא צדק שלא נעשה ולהחזיר אהבה ליושנה. כך אבי (שהיה גסטרונום, ידען ואוהב מושבע של אוכל) שלח ודחף אותי ללימודי מקצוע המטבח בבית הספר Institut Paul Bocuse בליון...

Jim's marketing blog

לשפים בכלל ולכאלה שמחשיבים את עצמם כיצירתיים-יש רף גבוהה! והאמת היא, שלי אישית, הוא מתרומם בכל יום מחדש. לא פעם קשה לי לחדש ובכל זאת אני מנסה לעמוד באתגר, לרוב ללא קשר לדרישות הלקוח המזמין.

חלק מחווית השירות ביציאה למסעדה או אירוע פרטי שאתם עורכים בביתכם כיום, היא גם עריכת שולחן. ארוחה עם מספר מסובין רב הוא טקס עם כללים שיש לכבד. לא רק בגלל הרגולריות והשיוויוניות שבדבר, אלא גם בגלל האסטטיקה שבדבר! חלק מן האלמנטים שבסידור שולחן, אכן מתאימים לטקסים רשמיים בין אם בארוחות...

credit: vectorstock

כבר לא מדובר בסמל סטטוס. הישראלי אוהב לצאת ולאכול בחוץ. ישראלים רבים הופכים מסעדה ספציפית למסעדה הבית קבועה שלהם. כל אחד והמקום שלו, כל אחד והגחמות שלו. אם פעם הלקוח היה צריך להתאים עצמו למסעדה, היום צוות העובדים והבעלים מתגייס לטובת הלקוחות. בענף המסעדנות הישראלי החדש יש תודעת שירות שלא נתקלים...

יש טענה ששמונים אחוז מהעסקות המוצלחות בעולם נחתמות על מפיות במסעדות כחלק מאירוע עיסקי או ארוחה עיסקית. הנה לכם שני סרטונים אודות ארוחה עיסקית ואיך מנהלים אחת כזו באפקטיביות.  

credit: foodservice equipment journal

קשה לשנות הרגלים ישנים, אבל אפשר לפחות להחליף את המיקום שלהם: בחודשים שבהם התקשורת מלאה באיזכורים על המצב הכלכלי הקשה ועל מיתון, מעדיפים רבים מהלקוחות הקבועים של מסעדות היוקרה להישאר בבית. אבל הם לא מפסידים דבר: ארוחות הטעימות, בישולי השף, צוות מלצרים, תפריטי היין - כל אלה מגיעים לבתיהם,...

לכל אחד מאיתנו זיכרונות כאלה ואחרים מהחג הלבן. המצווה הראשית בחג השבועות היא כיבוד, נתינה והבאת ביכורים. המנהג והכוונה להתגאות בתבואת ארצנו שהבשילו, גדלו, צמחו ותורבתו בארץ ישראל, כמו בשיר החג הידוע: סלינו על כתפנו/ראשנו עטורים....מקצות הארץ באנו/הבאנו ביכורים. ומכיוון שחג השבועות הוא גם בציר...

כרדיט: מגזין הגיל השלישי

בסטודיו שף-ארז שטרן אוהבים את הנשים והגברים שהגיעו לגיל השלישי. אתם בטח שואלים מדוע אנחנו אוהבים את הקהל הזה? והתשובה שלנו דיי פשוטה: כיוון שזה קהל יציב כלכלית, כיוון שהילדים שלהם כבר גדולים ויצאו מהבית. לחלק מהילדים כבר יש נכדים (ואולי גם הם כבר יצאו מבית הוריהם) ויש להם מספיק זמן פנוי להנות מכל...

credit: Lurssen yachts

השף ארז שטרן מתמחה גם בפתרונות קולינריים לשוק של האנשים העשירים באלפיון העליון שבו מלאכת השיווק לפלח שוק זה, מצריכה מאיתנו תשומות ניכרות ומשאבים רבים כדי להשביע את רצון לקוחותנו. זהו שוק המונה סדר גודל של 650 בתי אב וסך של 6,000-10,000 לקוחות פוטנציאלים בישראל. הגישה השיווקית שלנו לפלח זה...

credit: picotte photography

למה חתונה קטנה היא בחירה כל כך נפוצה היום בישראל? כיום, ניתן לראות טרנד של המון זוגות שמעדיפים להתחתן בקונספט של חתונה קטנה כלומר: חתונה עם מספר מוזמנים מצומצם, הכולל רק את בני המשפחה וחברים קרובים. חלק מזה קשור בתהליך שעוברים החברה והכלכלה בישראל.

credit: SOCCA TLV

מארגנים חתונה קטנה? מממנים את הבריתה של הנכדה? שוברים את הראש לגבי איפה לחגוג בר מצווה לבן? הזמינו את שירותיו של סטודיו שף - ארז שטרן כדי שגם האורחים שלכם ייהנו כמו שאתם נהנים כשאתם יוצאים לאכול ארוחה שווה במסעדת שף! למנ להסתפק בשטאנץ המוכר שנותנים האולמות? למה להתפשר על הקבוע והידוע מראש באירועי...

credit: delish.com

כחלק מתרבות השולחן והאכילה בישראל, הלחם הוא אלמנט בלתי נפרד מחוויית האירוח. אך רבים תמצאו מתלוננים באופן חוזר ונשנה (הן ממבקרי אוכל והן מלקוחות וסועדים) על כך שמסעדות גובות תשלום נוסף על הלחם שהן מגישות בכלל, ובמסעדות היוקרה בפרט. ומכיוון שמדובר על אלמנט תרבותי, רוב הקוראים ודאי מכירים את...

כמה דברים שידעתם או שטרם הספקתם לשמוע על הפסטה. הסיפור על מקור הפסטה כבר נשמע לפעמים שחוק, אך יש מי שיספרו או יזכירו כי זכות הראשונים לפסטה שמורה דווקא לסינים. 

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.