credit: Getty image
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
ישנו סיפור שמסופר על קלמנטין, אישתו של ווינסטון צ'רצ'יל, שיום אחד אחרי היבחרו של בעלה לראשות הממשלה, הלכו יחדיו ברחוב ופגשו מכר שלה. המכר הינו נהג משאית-זבל שעברה ברחוב. ווינסטון השתאה על השיחה הארוכה משהו, שניהלו. "על מה שוחחתכם כל כך הרבה זמן?" שאל את קלמנטין. היא חייכה וענתה אחרי מחשבה: "הבחור...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
גראן מרנייה (הצרפתים לא בהכרח מבטאים את סופי המילים כמו ד' במילה גרנד, ור' במילה מרנייר - אף על פי שהן רשומות בכתב) או בצרפתית Grand Marnier, הוא ליקר מפורסם וחשוב בתעשיית המשקאות החריפים. הליקר יוצר ושווק לראשונה בשנת 1880 על ידי אלכסנדר מרינייה ל'אפוסטול. זהו ליקר המשתייך לקטגוריית הטריפל סק...
קראו עוד »
credit: thewaitersacademy.com
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
בטח יצא לכם להזמין חדר בבית מלון, או עשיתם קניות בחנות משלוחים מתמחה (כמו זו של השף ארז שטרן), ובין אם הזמנתם מקום במסעדה, אתם בטח מבינים ויודעים שחלק גדול מחווית השירות שקיבלתם כלקוחות וכאורחים תלוייה באינטראקציה עם אותם אנשי שירות ששירתו אתכם והיו איתכם במגע אישי, אנושי ותקשורתי.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
למרות שהאתר שאתם גולשים בו הוא של בעל הפרופסייה (בעל המקצוע) ארז שטרן בעומדו כשף פרטי, בחייו האישיים הוא מחשיב את עצמו כמי שאוהב להיות בצו האופנה, אוהב את החיים היפים וסגנון לייף סטייל גבוה.
קראו עוד »
photo credit: Audemars Piguet
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
בזמן האחרון יש לי יותר זמן לכתוב תכנים לאתר. מה שנותן לי זמן לשבת ולחשוב. מה שנקרא לוקח ת'זמן (כמו בשיר של יצחק קלפטר)... מה שכמובן עזר לי לעשות סדר בתכנים שלי ובמוצרים שלי…מה שגיליתי בעקבות הסדר והאירגון בכתבות עבר שנעשו עליי ובטקסטים שכבר כתבתי, ערכתי והעלתי לבלוג בעבר הוא שיש לי הרבה מוצרים...
קראו עוד »
credit: the Athenaeum hotel
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
הרכבנו עבורכם ארבע ערכות פיקניק לארבע טיפוסי אנשים...
יש ערמה של חבר'ה על הדשא ואתם לא יודעים במה להאכיל אותם? בדיוק בשביל זה פנינו לשף ארז שטרן כדי שירכיב ארבע סלסלות פיקניק אולטימטיביות – עבור ארבע סוגי תל אביבים: לחברים שתיינים, לזוגות אוהבים, לצעירים תפרנים ולמשפחות עם ילדים.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
יש לי גאווה גדולה להיות אחד מבוגרי בית הספר על שם פול בוקוז (Paul Bocuse) בליון שבצרפת, וכמי שהתחנך על ברכיו וערכיו. בוקוז היה שף צרפתי, אשר נחשב כאבי המטבח הצרפתי הקלאסי ולמרות שלא התחבר למטבח המודרני (Nouvelle cuisine) יש המחשיבים אותו כמייצג של המטבח המתקדם. הוא שימש כבעלים של מסעדה...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
בְּצַל הגִּינָּה הוא ירק מאכל מסוג שום ושייך למשפחת הנרקיסיים, בעל שורש בצלי יבש וגבעולים ירוקים ורכים. בצל הירק מורכב משכבות העוטפות זו את זו, והוא אכיל ובעל טעם חריף מתקתק. ואין כמו שירי המחזמר "אלוף בצלות ואלוף שום" על פי סיפרו של ח"נ ביאליק כדי להזכיר לנו את חשיבותו של הירק בתרבותינו.
קראו עוד »
credit: Michael Pluchok
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
כירושלמי במקור, לשף ארז שטרן פינה חמה למלון המלך דויד לאור חשיפתו בשנות ילדותו והתבגרותו. המלון עצמו שהינו אייקון אדריכלי ועיצובי, מלונאי ותדמיתי מן המעלה הראשונה, המייצג את ירושלים וישראל כאחד. אהבתו של ארז לעולם מלונות היוקרה לא נעלמה מעיניכם (וגם לא משירו של בוב מארלי אל אהבה אחת - שהבאנו...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
הפעלת מסעדת פיין דיינינג היא משימה לא פשוטה בעליל. ישנו קו דק המפריד בין חווית אוכל עילית המוגשת באלגנטיות ועם מלצרים מקצועיים לבין גלישה לזירה של אוכל מקומי פשוט ויומיומי. שמות המנות בתפריטים אולי דומים, אבל טווחי המחיר והמודלים העסקיים שונים לחלוטין.
קראו עוד »
photo credit: gangerartondemand.com
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
אין כמו תקופת החורף כדי להינות מכוס או ספל מהביל של תה חם. לחילופין, מומלץ להנות מתה קר בימות הקיץ הלחים והחמים עם שפע של קוביות קרח. תֶּה הוא משקה המיוצר על ידי חליטה של עלי צמח התה או ניצניו שיח הקמליה הסינית ובלעז Camellia sinensis במים חמים עד רותחים.
קראו עוד »
credit: webstaurantstore.com
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
בואו נדבר על מספר תחומים משיקים בעולם החיים היפים. נתחיל במגורים בסגנון אדריכלות הבאוהאוס, איך לבחור את בית המלון לחופשתכם הקרובה או אם תרצו, לינה בסגנון הלייף סטייל היוקרתי והייחודי ברשת רלה ושאטו. טיסות? רק במחלקה ראשונה! ונמשיך לענף הקולינריה העילית והפיין דיינינג והגסטרונומיה העולמיים עם...
קראו עוד »
קרדיט: טים גידל ומוזיאון ישראל ירושלים
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
צריכת מזון בעולם המודרני השתנתה בעשורים האחרונים בדרכים רבות. אנשים דורשים כיום מזון טרי, בריא ומזין יותר מבעבר. כזה עם רמות שומן נמוכות, מופחת סוכר תוך המנעות מחומרים משמרים והמעטה במלח. כתוצאה מכך התפתחו מודלים חדשים לאספקת מזון ולמגוון פתרונות קולינריים. גם הקניות של הציבור ברשתות השיווק השתנו:...
קראו עוד »
credit: Aditi Sharma Goyal
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
קריאטיביות, יוזמה והשראה, מהווים חלק בלתי נפרד מהחזון של השף ארז שטרן וממגוון הפתרונות הקולינריים שהוא יודע להציע. בחיים המודרנים, הטכנולוגיים והדיגיטליים העולם הפך לויזואלי. מראה העיניים כל כך חשוב היום (ומפאת כך שמתי את תמונת העיניים הגברית כתמונת פתיח) עד שכמעט הכל נראה כל כך שיטחי,...
קראו עוד »
credit: lesbouchonslyonnais.org
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
בושון הינו סוג של מסעדה המאופיינת במזון מסורתי מאיזור ליון שבצרפת. המטבח הליונזי אינו דומה למטבח המודרני ואינו נחשב ליוקרתי המותאם לאלפיון העליון. ההיפך – הוא הנכון. מדובר למעשה במטבח בעל מאפייני בישול קלאסי, המתמחה במנות פשוטות וארציות, המבוסס חומרי גלם מקומיים, ובשירות קונביביאלי וחברותי.
קראו עוד »
credit: Blaise Laustrait
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
ליון, בירת חבל אוברן-רון-אִלְפּּ, פרושה במפגש הנהרות רון וסאון, בעמק הפורה אשר בשיפולים המערביים של הרי האלְפּים. בהשוואה לשתי ערי המטרופולין האחרות של צרפת: פריז הרב-גונית והקוסמופוליטית ומארסיי המהווה שער וכור היתוך למאות אלפי מהגרים, ליון היא אולי העיר “המסורתית” ביותר ברפובליקה הצרפתית. כמכנה...
קראו עוד »
credit: cxtoday.com
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
בעולמנו המודרני והמתקדם טכנולוגית, זמננו הופך ליקר וקצר יותר. אנחנו מוצפים בהצעות טלפוניות מטרידות ונחשפים לכמות מסרים שיווקיים ומסרים פירסומיים בכמות של אלפים ביום, כך שהכמות לא קטנה (על ציר הזמן) – אלא להפך: הולכת וגדלה.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
כשמרימים אירוע מכל סוג...האמת צריכה להאמר...כי אתם בטח מכירים את האורחים ה"קמצנים" בחתונות ובאירועים? אלו שמביאים את הצ'קים עם הסכומים הכי נמוכים? מה המכנה המשותף לכולם? הם לרוב אלו שיש להם (כמוזמנים) את הקשר הכי רופף וחלש איתכם – כבעלי השמחה.
קראו עוד »
credit: kitchenbusiness.com
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
לשף ארז שטרן יש ניסיון ארוך שנים בפעילות ובעבודה הלכה למעשה בעולם הקולינרי. על כך אין עוררין. למעשה יש לו מגוון של פתרונות קולינריים וכמובן שתוכלו למצוא באתר מעל ל-700 המלצות של מיטב לקוחותיו על עבודותו לאורך השנים בעמוד הרלוונטי.
קראו עוד »
credit: hrimag.com
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
ביסטרו הוא סוג של מסעדה בסגנון צרפתי כפרי עם השפעות של המטבח הקלאסי עם ייצוג לכלל מטבחי הפרובינציות והאיזורים החקלאים של צרפת. ייחודו – בעיצוב המסעדה (הפשוט אך מכובד) התפריט יהיה כתוב על לוח גיר או בכתב יד על נייר פשוט. המנות תשתננה באופן יומיומי (מה שנקרא בצרפתית plat du jour) – בהתאם לחומרי הגלם...
קראו עוד »