הבלוג של ארז שטרן

כרדיט תמונה: לוי יצחק

מכירים את מחירון לוי יצחק? למי שלא מכיר...מדובר על מחירון בלתי תלוי ועצמאי למחירי מכוניות משומשות. מה שנקרא: יד שניה. אמינותו ודיוקו כל כך נחשבים בעיני כלל הסוחרים ברכבים בשוק הישראלי שהוא נהפך לשם דבר, למקצועי ולאוטוריטה בקביעת מחירים לרכבים ומכוניות. יש מי שיקראו למחירון של לוי יצחק: מונופול...

photo credit: Emmanuel Codden

כשאנחנו מדברים על אוכל, אנחנו לא מדברים רק על קלוריות, ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים – אנחנו מדברים גם על זיכרון. על סבתא עם ההרגלים של אפיית חלה בכל שישי, על סיר ממולאים שמתבשל על הגז, ועל מרק עוף שידענו לזהות רק לפי הריח שכיסה את הבית.

מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? שרים שואלים אריק איינשטיין ושלום חנוך.... והתשובה של רובינו לא צריכה להפתיע: רובינו בישראל, שותים כוס קפה על הבוקר! אז מבין משקאות הקפה, אספרסו הוא כמובן סוג הקפה הנפוץ ביותר בעולם. האספרסו הינו קפה שחור חזק, בדרך כלל טחון במקום - בבתי הקפה. משקל כל מנה 5.5 גרם אשר...

photo credit: Ekrem Canli

השם "דרך המשי" מעורר מיד דימויים של שיירות נוודים וגמלים (כמו ב"שיר אהבה בדואי" בלחנו של יצחק קלפטר בביצועם של דויד ברוזה ויעל לוי) חוצות מדבריות אין-סופיים, סוחרים סיניים עם מגילות משי עדינות, ושווקים צבעוניים עמוסים בכל טוב של תבלינים, קטניות ופירות יבשים. אך מעבר לרומנטיקה ההיסטורית, דרך המשי...

למרות שלא הכרתי לעומק את סבי מצד אימי (אברהם יחזקאלי) שהלך לעולמו בהיותי בן שלוש, סבתי ואימי – הן אלו, שהצליחו להטמיע בי את רוחו המקצועית ששאפה לשלמות ולמיקוד בעשייה המקצועית. הוא היה לצלמן ירושלמי מוכר וידוע (התמחה בצילום פורטרטים וצמחי ארצנו). כמוהו – כמוני אני מוצא שחשיבות האוכל העולה על...

פוד פורן (Food Porn) היא לא רק הגדרה מילונית לאניני טעם, אלא תופעה ויזואלית שהפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית בעידן המודרני. בעידן שבו כל מנה או ארוחה יכולה להיות כוכבת אינטרנט, בעזרת הרשתות החברתיות.

אחד מהביניינים המהווים את המורשת האדריכלית של העיר ירושלים, הוא מלון פאלאס. מדובר בבניין שנבנה בירושלים בין השנים 1928-1929 על פי תוכניות של האדריכל נחאס ביי. הבניין ממוקם אל מול בריכת ממילא ובית הקברות ממילא בשולי גן העצמאות.

photo credit: beinspired.au

בעשור האחרון יש נטייה לעוסקים בענף ההסעדה והמזון לשאול: לאן פניה של המסעדנות? האם יש עדיין מקום לפורמליות של הפיין דיינינג, או שמא דווקא הקז'ואל דיינינג, סוג ההסעדה הנחשב לכזה שפחות מחייב, משתלט על הצלחת?

מסיבת תה היא אירוע בו המשקה המרכזי המתלווה לכיבוד הוא משקה התה. במקור מדובר על קונספט שמקורו באנגליה הויקטוריאנית. מסיבת תה נערכת לרוב בין השעות שלוש אחר הצהריים עד שש לפנות ערב.

כפשוטו, הביטוי בשפה הצרפתית Arts de la table מתורגם בעברית ל"אמנויות שולחן האוכל", אף על פי שבפועל מדובר בהקשר רחב יותר מאופן סידור כלי האוכל שעל השולחן. זהו מונח טעון תרבותית, היסטורית וכמובן גם מבחינה אסתטית, המשקף את הגישה הצרפתית הייחודית לחיים הטובים, לרמת אירוח, לנימוסי שולחן, לבניית תפריט,...

היה אחת הדמויות המובילות בהיסטוריה של תעשיית האירוח והמלונאות. שמו, מהווה עד היום סמל של יוקרה, חדשנות וסטנדרטים גבוהים בתעשייה ההוספיטליטי.

photo credit: istockphoto

מכירים את הטרנד החדש בישראל של בתי קפה מושקעים ויפים? לא פעם, למרות ועל אף שהבעלים והצוות שנמצאים במקום ואמורים לתת הדגשים בנוגע לשירות איכותני, במציאות הם לא באמת "סופרים" את הלקוח. או הלקוח לא באמת מעניין אותם. אם אתם בעלי בית קפה? שימו לב לעצות שניתן לכם כאן.

photo credit: istockphoto

ישראלים רבים טועים לחשוב שאנו אלופי העולם בנטוורקינג. הרי אנחנו כל כך חבר'מנים, ישראלים רואים בעצמם אנשים חמים, מקושרים, מעורבבים זה עם זה, כל אחד במדינה יכול להגיע בתוך כמה טלפונים לכל בכיר בצבא, בממשלה או במגזר העסקי, לא כך?

כשמזמינים אורחים לכל סוג אירוע ובמיוחד במסגרת אירועי חגי ישראל. ביננו...אין כמו החגים כדי לפתח את הקשרים הפנים משפחתיים, חייבים לצאת מתוך שתי נקודות הנחה בסיסיות: ראשית יש לעשות זאת מתוך חדוות האירוח, ומתוך אהבת הזולת. שנית, חוויית האירוח והלוגיסטיקה שעומדת מאחוריה צריכה להיות נוחה, נעימה וכייפת...

photo credit: vecteezy

עבור שפים רבים המטבח, הוא לא רק מקום שמבשלים בו. הוא מעבדה של רגשות, זיכרונות, תשוקה, ולעיתים – של שקט פנימי נדיר. הוא גם במה שבה מתרחשת אחת הסימפוניות המורכבות והמרגשות ביותר: זו של חמשת החושים. במובנים רבים, הם הכלים הבסיסיים ביותר של כל שף, אך גם היצירה עצמה. כל תנועה, כל טעם, כל ריח – הכל עובר...

Table d'hôtes או שולחן מארח הוא שירות שהיה מוכר כחלק מחאן דרכים ברחבי העולם העתיק ובו הוצע מזון כחלק ובנוסף לחדרי האירוח שאיפשרו גם לינה עבור העוברים בשעריהם כגון רכבים סוחרים, טיילים ותיירים שרצו לנוח בדרכם אל יעדם הבא. גם גמלים וסוסים היה מקום לנוח ולהתמלא באנרגיה ולאכילת מזון. לכן תמצאו במקומות...

credit: Manufacture Nationale de Sèvres

חרסינה או פורצלן (porcelain) היא חומר קרמי עשיר בקאוליניט, אשר עבר שרפה לאחר ייבושו. צבעו הטבעי הינו לבן, אך אפשר לקשט אותו ולגוון אותו בשלל צבעים. חרסינה היא גם שם גנרי לכלי אוכל ופרטי נוי העשויים מאותו חומר.

מדוע האורחים במסעדות, לא באמת בוחרים את המנות לבד?  מחקרים רבים הבוחנים את נושא הבדידות האנושית, הזוגיות ואת רמת הצורך האנושי לקשרים סוציאלים רחבים גילו ומצאו כי יש קשר עמוק לצורך של הפרט לאי-בדידות ולסביבה אנושית תומכת. ענף המסעדנות הוא פלטפורמה אולטימטיבית למנעד רחב של פתרונות בהקשר...

photo credit: shuterstock

האם שמעתם על חוק חמש השניות? מי שטרם שמע, מדובר על סברה או אמונה שבה מזון שנפל על הרצפה והורם תוך 5 שניות – ניתן להשמיש אותו, לאוכלו או להגישו לאורחים.  אז רק שתדעו: מדובר על שטות גמורה!!!

הקולינריה בישראל עברה תהליכים משמעותיים מאז הקמת המדינה, עם השפעות של גלים שונים של עליות יהודיות ותרבויות שהביאו עימן מאכלים ומנהגים שונים, כמו גם השפעתו של המטבח הערבי – פלסטיני – מקומי שהיה מושרש פה מקדמת דנא. בבלוג של השף ארז שטרן, אנחנו אוהבים לדבר ולסקור את התרבות הישראלית – צדדים רבים לה,...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.