הבלוג של ארז שטרן

credit: durhamlane.com

כשף וכמי שלמד (בין השאר) את יסודות הכלכלה בבית הספר ע"ש פול בוקוז בליון, אהבתי את החוק בכלכלה שנקרא "חוק פארטו". זהו חוק בכלכלה שידוע גם בכינויו חוק ה- 20 / 80. יש לו הרבה השלכות והגדרות, כאשר שתיים מהן - אני אוהב במיוחד.

צלם: הראל רינצלר

בטח קרה לכם שאתם צריכים בעל מקצוע שיגיע אליכם הביתה? אתם בטח מעבירים אותו איזה שהוא איפיון ראשוני או סלקציה מקדימה לפני שהחלטם להזמין דווקא אותו. זה יכול להיות חשמלאי (עדיף מוסמך עם תעודות), זגג או אפילו נגר או רפד. לגבי קיום אירוע ביתי עם שף פרטי, אנחנו בסטודיו שף – ארז שטרן, ממליצים לכם...

בשנים האחרונות הולך ומתפתח בארץ טרנד של אירועי בוטיק. אירועים כאלו הם למעשה אירועים שתפורים במיוחד עבור הדרישות הספציפיות של כל אירוע ואירוע, ודורשים תשומת לב מיוחדת ומקום שיודע לתת את המענה ולספק את כל הצרכים של מפיקי אירועים ולקוחותיהם.

credit: iStock

קרה לכם שהסתבכתם עם המתכון לגפילטע פיש? טוחנים שעות במטבח בעוד שהפנטזיה שלכם היא בכלל לצאת גדולים בלי להשקיע יותר מידיי בארוחת ערב חג ראש השנה? התפריט משעמם אתכם יותר ויותר משנה לשנה?

או כל הטריקים שמסעדנים יגרמו לנו להזמין יותר החל ממוסיקה המתאימה לבחירת יין ועד שמות זרים שנשמעים אותנטיים על אף זרותם, למסעדנים יש דרכים רבות לשכנע את הסועדים להזמין ארוחות עתירות רווח.

credit: blog.dacadoo.com

בעיני אנשי בריאות ודיאטנים רבים, תקופת החגים היהודיים הם סוג של מלכודת דבש עבור אלה שמודעים לתזונה בריאה ושמירה על המשקל, כיוון שאין ספק שקשה לעמוד בפיתויים.אז מצאנו עבורכם מספר טיפים חשובים ביותר לעת הזו כדי לעבור בכיף את החגים (בין אם מדובר בחגי תשרי או בחגי האביב):

credit: Getty images

יכול להיות שזה יום הנישואין שמתקרב שגורם לכם לבדוק מהן האופציות שעומדות בפניכם להפתיע אותו/אותה ויכול להיות שזה יום ההולדת שלה, יכול להיות שאת רוצה לציין את חידוש ברית הזוגיות או שאתה רוצה להפתיע אותה מכל סיבה אחרת, אין כמו שף פרטי לארוחת גורמה בשביל להשיג את המטרה.

צלם: בועז לביא

אנחנו חיים בעולם שטוח מלא בהצעות ותחרות עם שפע של מאכלים שונים ומזונות שקורצים מכל עבר. המגוון של מטבחי העולם – גם הוא רחב. החל ממטבחים אירופאים כמו הצרפתי והאיטלקי המשך במטבחי אסיה המרובים ועד למטבחי דרום אמריקה המאופיינים.

בסטודיו שף-ארז שטרן, מציעים ליווי מקצועי של שף פרטי ושל מתכונאי לצורך הוצאת ספר בישול משלכם, שירכז את המאכלים שעליהם גדלתם. איך עושים את זה? מתחילים עם הטיפים שאספנו עבורכם.

credit: visitgreece_uk @tripadvisor

האוכל היווני תפס מקום חשוב בתרבות העתיקה אך, אך תופס גם בתרבותנו העכשווית. בסיפורי המיתולוגיה היווניים תמצאו מונצחים את דימיטרה – אלת התבואה, ואת דיוניסוס – אל היין. שניהם נחשבו כאלים הפופולרים ביותר בקרב בני האדם. מקום חשוב ניתן לאמברוסיה (מזון האלים) ולנקטר (משקה האלים), שכל מי שהיה שותה ממנו...

עלית בסולם הדרגות במערך המשרד והעבודה? מברוק. משום מה, יום ההולדת שלך מתקרב ובמקום שהחברים בעבודה יארגנו לך הרמת כוסית שווה ומפרגנת, הם הודיעו לך בחגיגיות שממך והלאה כל האירועים האישייים במשרד/בפירמה/בחברה הם בחסות העובד החוגג שחייב להרים פריסה באופן עצמאי? (ושכדאי לך שיהיה טעים!!)

credit: shaunstafford.com

הזמנים השתנו והגברים של היום הם לא מה שהיו פעם. כל גבר, ולא משנה הגיל, יכול לשפר את מראה העור שלו בעזרת מספר פעולות פשוטות.

צלם: שלומי ברנטל

30 בינואר הוא יום הקרואסון הבינלאומי. אנחנו כמובן ממליצים לכם לחגוג אותו בכל דרך שתרצו (בבית, בעבודה או בבית קפה) עם קרואסון (כמובן...) חמים וטעים ובעזרה נדיבה של חמאה. למרות שקרואסונים נחשבים כחלק מהמטבח והמומחיות הצרפתית, מקורם האמיתי הוא באוסטריה.

קיבלתי איזה סיפור מלא השראה מחבר, יניב זייד – שמו, אך ידוע יותר בכינויו ד"ר שכנוע. והסיפור קשור לגל הראשון של הקורונה כאשר דוכן פלאפל בגבעתיים שקיים כבר 42 שנה (במימדים מקומיים זה עסק שנחשב כאימפריה). מדובר על עסק שזכה בתחרות "המנה של המדינה" בשנת ה-70 למדינת ישראל.

ישראלים רבים שיודעים ליהנות מאוכל משובח, יודעים היום להעריך את היתרונות הגלומים בארוחות עם שף שמגיע עד אליהם הביתה, ומציע מגוון רחב של תפריטים המותאמים במיוחד לחיך ולטעמם המדוייק של המוזמנים, ובמיוחד כאשר האורחים והמוזמנים ישראלים עם טעם פרטיקולרי.

credit: dryang.co.il

תקופת הקורונה מחייבת אותנו לחשיבה מחודשת על התפריט היומי שלנו ואיך אנחנו יכולים לשפר את עצמנו בגוון התזונה הנכונה

קרמים, בשמים וטיפולי יופי הן כבר לא מילים גסות עבור בני המין החזק. אז איך נשמור על העור במהלך היומיום? ואיך נסייע לו להתאושש במזג האויר הישראלי? הנה כמה טיפים שיסייעו לגברים שבינינו לשמור על מראה מטופח ועור בריא – גם לאחר יום עבודה טיפוסי אך מייגע בארץ שטופת השמש שלנו.

בעבר הרחוק, כאשר מלכים ובני האצולה ניהלו מדינות וממלכות, אורח חייהם חייב אותם להתנהל עם מנהלי משק בית, עם שרתים ומשרתים, מנקים, צבעים ונגרים. עם מלצרים, סומליירים ושפים פרטיים, שבישלו עבורם ארוחות ועבדו מדי יום. מבחינתם זה היה צורך הכרחי לניהול זמן שתענוג בצידו, אך גם דרך להצהיר על מעמדם ועל...

credit: procaffe.com

כידוע, קפה הוא עולם ומלואו המקיף טעמים, ניחוחות ומשמעויות תרבותיות, ואינספור מאמרים מלומדים ומחקרים נעשו עליו ועל השפעתו. בעולם תעסוקתי משתנה, אם בעבר המעסיקים לא אולצו או לא חוייבו לעשות מאמץ מיוחד כדי לשמר את עובדיהם (בין אם כיוון שהראשונים יצרו מערכת תלות של נאמנות לפירמה, ובין כיוון...

photographer: Lior Rotstein

גם אתם חלמתם תמיד להגיע אל הבית בחזרה מיום העבודה שלכם, להתרווח בספה ולהמתין לשף שיסיים להכין עבורכם את האוכל? לא צריך עוד לחלום! תוכלו גם אתם ליהנות מארוחה משובחת של שף פרטי בכל אירוע ובכל מקום! כי האורחים היחידים במסעדה... זה אתם!

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785
כתובתנו: דרך בן צבי 84, תל אביב

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.