הבלוג של ארז שטרן

מתכננים לעבור דירה? מוכרים את הבית של הסבתא שקיבלתם בירושה (זה שאינו בית מגוריכם)? הנכס שלכם במקרה עומד על המדף זמן רב ואינו מושך קונים פוטנציאלים? אנחנו בסטודיו ארז שטרן מעריכים בצניעות כי הסיבה לכך נעוצה בנראות שלו או למעשה בחוסר האטרקטיביות העיצובית ובאסטטיקה שלו.

credit: will webb design

בשנים האחרונות התפתח שיח ברשת ובדיגיטל בעקבות טרנד בחלק מן המסעדות כמו גם בתפריטיהם של אולמות אירועים ברחבי העולם הנקרא נוז-טו-טייל (מאף ועד זנב) כאשר הכוונה היא לשימוש במטבחי אותם מקומות בכל חלקי בשר החיה (מהאף הממוקם בקידמת החיה ועד לזנבה – בחלקה האחורי והמסיים של החיה) הקיימים בשימוש במטבח.

למרות שהבלוג שלי נחשב א-פוליטי... בשקט בשקט... אחרי שנתיים (2020-2021) מלאות ב-4 קבצי בחירות בישראל. ממש בלי ששמנו לב, בעוד המערכת הפוליטית טרם התייצבה - היא מספקת הצצה לאחד השיקולים המעניינים של בני אדם בהגיעם לצומת החלטות בכלל ושל צרכנים בפרט. כמו בהרבה סיטואציות בחיים, המינוח המדובר נקרא: עיתוי...

איזה כיף!!! It’s happy hour! זו השעה בה העובדים מתמלאים בתקווה (מהולה ברעב) וצורך בנשנושים ובכיבוד קל שיעודד אותם לוותר על קופסאות המזון מהבית או על חדר האוכל עם המטעמים התעשייתים של הקייטרנג המקומי. לקראת ההפי האוור הבא, כדאי שתכירו את הפינוקים הבאים שישמחו כל לבב אנוש במשרד.

credit: Christoffle Sceaux pattern for rafaelosonaauction.com

כלי שולחן מכסף, יוצרים ערך לדורות. כלי אכילה לשולחן עשויים או מצופים כסף – לא רק שמשדרגים את נראות עריכת השולחן (בין אם מדובר בשולחן חג משפחתי או ארוחה עיסקית רישמית עם שותפים), הם גם משדרגים את אווירת הארוחה והאירוח יחדיו.

credit: visitgreece_uk @tripadvisor

קוליניריה היא ענין של גיאוגרפיה, זאת מוכיחה היטב הדיאטה הים תיכונית. היא עשירה בקטניות, דגנים, ירקות ושמן זית, מתאימה לכל כיס ותורמת לעלייה בתוחלת החיים. בלי תנאים, בלי כוכביות, ובלי אותיות קטנות.

לשף ארז שטרן בהיותו שף פרטי ובעל ניסיון רב בתחום הבישול והאירוח, שירות חדש המציע כתיבה ובניית מתכונים על פי דרישה.

credit: www.worldlabel.com

למרות שישנם אלפי זנים של ענבים בתעשיית היין, וכמובן גם עשרות סגנונות של כוסות יין שיתאימו לסוגים שונים של יין, יש רק כמות מצומצמת יחסית של צורות וגדלים סטנדרטיים של בקבוקי יין. נפרק כאן את ההבדלים ומדוע, אם בכלל, הם חשובים?

credit: hotelogix

בשנת 1999, סיימתי את לימודי המקצוע שלי במגמת ניהול מטבח ומסעדנות בביה"ס על שם פול בוקוז בליון, צרפת. במסגרת לימודיי הונחלו לתלמידים לימודיי שירות ומלצרות, פרקים ביסודות האירוח, ואני זוכר גם שעורים כמו הליכות ונימוסים, עריכת שולחן, ואפילו פרק של לימודי בר.

credit: SamChui.com

חברות תעופה אזרחית רבות מחפשות אפיקי צמיחה ע"י התפתחות והתקדמות תוך התאמה לצרכי הלקוחות, ודווקא במחלקות היוקרה. בעולם של תחרות בתעופה האזרחית המשתנה (יטיב לספר לכם על כך סקוט קירבי - מנכ"ל יונייטד), אחד הסגמנטים שהתפתחו בענף (ובמיחד עד לתקופת הקורונה) הינו הכנסתם של שפים פרטיים במחלקות היוקרה...

credit: Lior Rotstein

חבר וקולגה שלי, שמעביר הרצאות וסדנאות בתחום המטבח והקולינריה באופן שוטף, סיפר לי פעם שבסוף כל סדנא הוא מרגיש מותש ואין לו כוח לדבר עם אנשים. אם באים אליו אנשים לשוחח איתו בסוף הסדנה (דבר הנחשב מובן ואפילו רצוי בעיניי. כי אישית, אני אוהב את השיחות והאינטראקצייה שיש לי עם הקהל אחרי סדנאות,...

credit: Shutterstock/Yuriy Rudyy

ממחקר שערכה האגודה לכירורגיה פלסטית ולאסתטיקה האמריקאית (ASAPS) עולה כי כשאנחנו ישנים על הצד או על הבטן מופעלים על הפנים כוחות של לחץ ודחיסה, שעם הזמן עשויים לגרום לקמטים בטווח הארוך. קמטים אלה נוטים להחמיר עם הזמן בשל החזרה הקבועה על אותה תנוחה מקמטת, בייחוד בגילאים בוגרים יותר שבהם העור מאבד...

תיפעול ופתיחת מסעדות בזמן הקורונה מסתמן כמטלטל ובלתי צפוי לכל אורך שנת 2022 הקרובה. מלבד ווריאנטים חדשים של הקורונה (שמפחידים הן את העובדים – הרי איזה בר דעת ירצה לצאת לחופשה ללא תשלום מאולצת בגלל מחלה בלי תאריך תפוגה. והן לקהל הלקוחות והאורחים) לעוסקים בענף המזון והמשקאות, שני חששות גדולים...

אחד האתגרים באירגון אירוע (קטן או גדול) – זו ההחלטה של כל מי שמארגן אירוח על כמות המזון שצריך להכין ולהגיש כדי לספק את תאבונם של כלל המוזמנים. אז בין אם אתם מתכננים לערוך את האירוע באולם אירועים או שמא אתם מתכננים אירוח של קבוצה קטנה עם האנשים הקרובים לליבכם בבית עם תרכובת של אוכל מוכן ומגשי אירוח...

יונייטד מכוונת לאיכות על פני כמות ונושאת פניה אל המתחרה דלתא. מנכ"ל יונייטד, סקוט קירבי, מדבר על ההשקעות שהוא מוביל במוצר ושיפורי האיכות בחברת התעופה. אבל זה עדיין יהיה אתגר גדול לנצח את דלתא איירליינס, המובילה הוותיקה בתחום האיכות וברווחים מבין חברות התעופה האמריקניות.

photo credit: DCT Abu Dhabi

המזרח התיכון ספוג במורשת עשירה ובדקויות תרבותיות, ועיצוב הדור הבא של מתקני התיירות באזור דורש גישה ייחודית לניואנסים.

credit: El Al Business

האם איי פעם חשבתם מדוע מחלקות הפרימיום של חברות התעופה ממוקמים בחזית המטוס? לנו יש כמה מחשבות על הסיבות להימצאותם שם

ענקית עיצוב האירוח Wimberly Interiors מציעה את הגישה שלה לטרנדים של עיצוב פנים למלונות ובתי עסק בתחום המזון לשנת 2022. כאן תמצאו את מיטב התחזיות של אנשי העיצוב המקורבים לתחום הלייף-סטייל, התיירות ועיסקי המזון מרחבי העולם. החל מסעודה פרטית עם שף ועד גיוון של פלטת צבעים חדשה.

credit: Harel Rintzler

ממדבר סהרה עבור בהרי האטלס ועד האוקיאנוס הפסיפי: השף - ארז שטרן מציג טעמים וניחוחות חובקי עולם כמו אוסובוקו בקר שמוגש עם פולנטה רכה של תירס טרי, עופיונים בתיבול ראס-אל-חנות צרוב על מחבת ברזל, כנאפה מלוח מודרני ועוד תפריטים מגוונים המתחלפים באופן תדיר, הופעות של הרכבים מוסיקליים, ומנות...

כששירתתי בצבא (בתחילת שנות התשעים), היה לנו שקם ביחידה. בדלפק הצנוע של השקם היה ניתן לרכוש אוכל ושתייה וטואלטיקה לטובת החיילים ששירתו ביחידה. לא היה הרבה מבחר, לא היו הרבה אלטרנטיבות, השקמיסט היה המלך, וקנינו בערך כל מה שיכולנו ושהוצע לנו. בקיצור החיילים היו לקוחות שבויים.

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.