הבלוג של ארז שטרן

credit: Getty image

ישנו סיפור שמסופר על קלמנטין, אישתו של ווינסטון צ'רצ'יל, שיום אחד אחרי היבחרו של בעלה לראשות הממשלה, הלכו יחדיו ברחוב ופגשו מכר שלה. המכר הינו נהג משאית-זבל שעברה ברחוב. ווינסטון השתאה על השיחה הארוכה משהו, שניהלו. "על מה שוחחתכם כל כך הרבה זמן?" שאל את קלמנטין. היא חייכה וענתה אחרי מחשבה: "הבחור...

גראן מרנייה (הצרפתים לא בהכרח מבטאים את סופי המילים כמו ד' במילה גרנד, ור' במילה מרנייר - אף על פי שהן רשומות בכתב) או בצרפתית Grand Marnier, הוא ליקר מפורסם וחשוב בתעשיית המשקאות החריפים. הליקר יוצר ושווק לראשונה בשנת 1880 על ידי אלכסנדר מרינייה ל'אפוסטול. זהו ליקר המשתייך לקטגוריית הטריפל סק...

credit: thewaitersacademy.com

בטח יצא לכם להזמין חדר בבית מלון, או עשיתם קניות בחנות משלוחים מתמחה (כמו זו של השף ארז שטרן), ובין אם הזמנתם מקום במסעדה, אתם בטח מבינים ויודעים שחלק גדול מחווית השירות שקיבלתם כלקוחות וכאורחים תלוייה באינטראקציה עם אותם אנשי שירות ששירתו אתכם והיו איתכם במגע אישי, אנושי ותקשורתי.

למרות שהאתר שאתם גולשים בו הוא של בעל הפרופסייה (בעל המקצוע) ארז שטרן בעומדו כשף פרטי, בחייו האישיים הוא מחשיב את עצמו כמי שאוהב להיות בצו האופנה, אוהב את החיים היפים וסגנון לייף סטייל גבוה.

photo credit: Audemars Piguet

בזמן האחרון יש לי יותר זמן לכתוב תכנים לאתר. מה שנותן לי זמן לשבת ולחשוב. מה שנקרא לוקח ת'זמן (כמו בשיר של יצחק קלפטר)... מה שכמובן עזר לי לעשות סדר בתכנים שלי ובמוצרים שלי…מה שגיליתי בעקבות הסדר והאירגון בכתבות עבר שנעשו עליי ובטקסטים שכבר כתבתי, ערכתי והעלתי לבלוג בעבר הוא שיש לי הרבה מוצרים...

credit: the Athenaeum hotel

הרכבנו עבורכם ארבע ערכות פיקניק לארבע טיפוסי אנשים... יש ערמה של חבר'ה על הדשא ואתם לא יודעים במה להאכיל אותם? בדיוק בשביל זה פנינו לשף ארז שטרן כדי שירכיב ארבע סלסלות פיקניק אולטימטיביות – עבור ארבע סוגי תל אביבים: לחברים שתיינים, לזוגות אוהבים, לצעירים תפרנים ולמשפחות עם ילדים.

יש לי גאווה גדולה להיות אחד מבוגרי בית הספר על שם פול בוקוז (Paul Bocuse) בליון שבצרפת, וכמי שהתחנך על ברכיו וערכיו. בוקוז היה שף צרפתי, אשר נחשב כאבי המטבח הצרפתי הקלאסי ולמרות שלא התחבר למטבח המודרני (Nouvelle cuisine) יש המחשיבים אותו כמייצג של המטבח המתקדם. הוא שימש כבעלים של מסעדה...

בְּצַל הגִּינָּה הוא ירק מאכל מסוג שום ושייך למשפחת הנרקיסיים, בעל שורש בצלי יבש וגבעולים ירוקים ורכים. בצל הירק מורכב משכבות העוטפות זו את זו, והוא אכיל ובעל טעם חריף מתקתק. ואין כמו שירי המחזמר "אלוף בצלות ואלוף שום" על פי סיפרו של ח"נ ביאליק כדי להזכיר לנו את חשיבותו של הירק בתרבותינו.

credit: Michael Pluchok

כירושלמי במקור, לשף ארז שטרן פינה חמה למלון המלך דויד לאור חשיפתו בשנות ילדותו והתבגרותו. המלון עצמו שהינו אייקון אדריכלי ועיצובי, מלונאי ותדמיתי מן המעלה הראשונה, המייצג את ירושלים וישראל כאחד. אהבתו של ארז לעולם מלונות היוקרה לא נעלמה מעיניכם (וגם לא משירו של בוב מארלי אל אהבה אחת - שהבאנו...

הפעלת מסעדת פיין דיינינג היא משימה לא פשוטה בעליל. ישנו קו דק המפריד בין חווית אוכל עילית המוגשת באלגנטיות ועם מלצרים מקצועיים לבין גלישה לזירה של אוכל מקומי פשוט ויומיומי. שמות המנות בתפריטים אולי דומים, אבל טווחי המחיר והמודלים העסקיים שונים לחלוטין.

photo credit: gangerartondemand.com

אין כמו תקופת החורף כדי להינות מכוס או ספל מהביל של תה חם. לחילופין, מומלץ להנות מתה קר בימות הקיץ הלחים והחמים עם שפע של קוביות קרח. תֶּה הוא משקה המיוצר על ידי חליטה של עלי צמח התה או ניצניו שיח הקמליה הסינית ובלעז Camellia sinensis במים חמים עד רותחים.

credit: webstaurantstore.com

בואו נדבר על מספר תחומים משיקים בעולם החיים היפים. נתחיל במגורים בסגנון אדריכלות הבאוהאוס, איך לבחור את בית המלון לחופשתכם הקרובה או אם תרצו, לינה בסגנון הלייף סטייל היוקרתי והייחודי ברשת רלה ושאטו. טיסות? רק במחלקה ראשונה! ונמשיך לענף הקולינריה העילית והפיין דיינינג והגסטרונומיה העולמיים עם...

קרדיט: טים גידל ומוזיאון ישראל ירושלים

צריכת מזון בעולם המודרני השתנתה בעשורים האחרונים בדרכים רבות. אנשים דורשים כיום מזון טרי, בריא ומזין יותר מבעבר. כזה עם רמות שומן נמוכות, מופחת סוכר תוך המנעות מחומרים משמרים והמעטה במלח. כתוצאה מכך התפתחו מודלים חדשים לאספקת מזון ולמגוון פתרונות קולינריים. גם הקניות של הציבור ברשתות השיווק השתנו:...

credit: Aditi Sharma Goyal

קריאטיביות, יוזמה והשראה, מהווים חלק בלתי נפרד מהחזון של השף ארז שטרן וממגוון הפתרונות הקולינריים שהוא יודע להציע. בחיים המודרנים, הטכנולוגיים והדיגיטליים העולם הפך לויזואלי. מראה העיניים כל כך  חשוב היום (ומפאת כך שמתי את תמונת העיניים הגברית כתמונת פתיח) עד שכמעט הכל נראה כל כך שיטחי,...

credit: lesbouchonslyonnais.org

בושון הינו סוג של מסעדה המאופיינת במזון מסורתי מאיזור ליון שבצרפת. המטבח הליונזי אינו דומה למטבח המודרני ואינו נחשב ליוקרתי המותאם לאלפיון העליון. ההיפך – הוא הנכון. מדובר למעשה במטבח בעל מאפייני בישול קלאסי, המתמחה במנות פשוטות וארציות, המבוסס חומרי גלם מקומיים, ובשירות קונביביאלי וחברותי.

credit: Blaise Laustrait

ליון, בירת חבל אוברן-רון-אִלְפּּ, פרושה במפגש הנהרות רון וסאון, בעמק הפורה אשר בשיפולים המערביים של הרי האלְפּים. בהשוואה לשתי ערי המטרופולין האחרות של צרפת: פריז הרב-גונית והקוסמופוליטית ומארסיי המהווה שער וכור היתוך למאות אלפי מהגרים, ליון היא אולי העיר “המסורתית” ביותר ברפובליקה הצרפתית. כמכנה...

credit: cxtoday.com

בעולמנו המודרני והמתקדם טכנולוגית, זמננו הופך ליקר וקצר יותר. אנחנו מוצפים בהצעות טלפוניות מטרידות ונחשפים לכמות מסרים שיווקיים ומסרים פירסומיים בכמות של אלפים ביום, כך שהכמות לא קטנה (על ציר הזמן) – אלא להפך: הולכת וגדלה.

כשמרימים אירוע מכל סוג...האמת צריכה להאמר...כי אתם בטח מכירים את האורחים ה"קמצנים" בחתונות ובאירועים? אלו שמביאים את הצ'קים עם הסכומים הכי נמוכים? מה המכנה המשותף לכולם? הם לרוב אלו שיש להם (כמוזמנים) את הקשר הכי רופף וחלש איתכם – כבעלי השמחה.

credit: kitchenbusiness.com

לשף ארז שטרן יש ניסיון ארוך שנים בפעילות ובעבודה הלכה למעשה בעולם הקולינרי. על כך אין עוררין. למעשה יש לו מגוון של פתרונות קולינריים וכמובן שתוכלו למצוא באתר מעל ל-700 המלצות של מיטב לקוחותיו על עבודותו לאורך השנים בעמוד הרלוונטי.

credit: hrimag.com

ביסטרו הוא סוג של מסעדה בסגנון צרפתי כפרי עם השפעות של המטבח הקלאסי עם ייצוג לכלל מטבחי הפרובינציות והאיזורים החקלאים של צרפת. ייחודו – בעיצוב המסעדה (הפשוט אך מכובד) התפריט יהיה כתוב על לוח גיר או בכתב יד על נייר פשוט. המנות תשתננה באופן יומיומי (מה שנקרא בצרפתית plat du jour) – בהתאם לחומרי הגלם...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.