הבלוג של ארז שטרן

בושון הינו סוג של מסעדה המאופיינת במזון מסורתי מאיזור ליון שבצרפת. המטבח הליונזי אינו דומה למטבח המודרני ואינו נחשב ליוקרתי המותאם לאלפיון העליון. ההיפך – הוא הנכון. מדובר למעשה במטבח המתמחה במנות פשוטות וארציות, המבוסס חומרי גלם מקומיים, ובשירות קונביביאלי וחברותי.

credit: Blaise Laustrait

ליון, בירת חבל אוברן-רון-אִלְפּּ, פרושה במפגש הנהרות רון וסאון, בעמק הפורה אשר בשיפולים המערביים של הרי האלְפּים. בהשוואה לשתי ערי המטרופולין האחרות של צרפת: פריז הרב-גונית והקוסמופוליטית ומארסיי המהווה שער וכור היתוך למאות אלפי מהגרים, ליון היא אולי העיר “המסורתית” ביותר ברפובליקה הצרפתית. כמכנה...

credit: cxtoday.com

בעולמנו המודרני והמתקדם טכנולוגית, זמננו הופך ליקר וקצר יותר. אנחנו מוצפים בהצעות טלפוניות מטרידות ונחשפים לכמות מסרים שיווקיים ומסרים פירסומיים בכמות של אלפים ביום, כך שהכמות לא קטנה (על ציר הזמן) – אלא להפך: הולכת וגדלה.

כשמרימים אירוע מכל סוג...האמת צריכה להאמר...כי אתם בטח מכירים את האורחים ה"קמצנים" בחתונות ובאירועים? אלו שמביאים את הצ'קים עם הסכומים הכי נמוכים? מה המכנה המשותף לכולם? הם לרוב אלו שיש להם (כמוזמנים) את הקשר הכי רופף וחלש איתכם – כבעלי השמחה.

credit: kitchenbusiness.com

לשף ארז שטרן יש ניסיון ארוך שנים בפעילות ובעבודה הלכה למעשה בעולם הקולינרי. על כך אין עוררין. למעשה יש לו מגוון של פתרונות קולינריים וכמובן שתוכלו למצוא באתר מעל ל-700 המלצות של מיטב לקוחותיו על עבודותו לאורך השנים בעמוד הרלוונטי.

credit: hrimag.com

ביסטרו הוא סוג של מסעדה בסגנון צרפתי כפרי עם השפעות של המטבח הקלאסי עם ייצוג לכלל מטבחי הפרובינציות והאיזורים החקלאים של צרפת. ייחודו – בעיצוב המסעדה (הפשוט אך מכובד) התפריט יהיה כתוב על לוח גיר או בכתב יד על נייר פשוט. המנות תשתננה באופן יומיומי (מה שנקרא בצרפתית plat du jour) – בהתאם לחומרי הגלם...

credit: Getty images

אֲבַטִּיחַ הוא אחד מהפירות האהובים ביותר בקיץ הישראלי. הוא מתוק, מרווה, מלא בערכים תזונתיים ובהחלט יכול להיכנס לתפריט הדיאטה הים תיכונית שלנו. לאבטיח מספר יתרונות:

אני אספן בלתי נדלה.  אישתי בטח תהרוג אותי על הוידוי בפרהסייה!!! אבל...כן, כן...מה ששמעתם: אני אספן בלתי נדלה.  נולדתי והתחנכתי בבית של אספנים. בשנות השבעים בבית הוריי היו מדפים על גבי מדפים בסלון הבית עם ספרים מכל הסוגים וכל המינים. באותן שנים זה היה מקובל בקרב המילייה של הוריי שהדגים...

אם את רכבת הפחם (כמו במוסיקה לשיר chatanooga choochoo של גלן מילר המדמה רעש פסי הרכבת) המציאו ופיתחו בתחילת המאה ה-19, היא החלה לתפוס תאוצה של מעריצים, ומשתמשים ובביסוס פיזי ברחבי אירופה וארצות הברית ככלי תחבורה אמין, מהיר וזמין להמונים, האוריינט אקספרס (Orient Express) רכבה על התנופה של ההמצאה...

credit: Clancy-Group

מאכלים שכדאי להימנע מהם! במיוחד אם אתם בשנות ה-50 לחייכם.  במאה ה-20, אפילו עד שנות ה-80, בתקופה של הסבים והסבתות שלנו...התזונה בישראל, הייתה שונה מאוד ממה שאנו מכירים בהווה. באותם השנים, הישראלים ניזונו ממוצרים טריים, טבעיים ומקומיים, שנמכרו קרוב לאזורי הגידול שלהם. רבים מן הישראלים צרכו...

כרדיט: חשמלנטו

למרות שרק קצת יותר מארבעים אחוזי חדירה של מדיחי כלים (dish washer) במשקי הבית בישראל, הייתרונות בשימוש בו ברורים: הוא חסכוני במים ובחשמל, הוא מקל ומוריד מעליכם ולו במעט חלק מעול מטלות היומיום שבבית, ועדיין ניתן בעזרתו לחנך את בני המשפחה (בעיקר הצעירים שבהם) להשתתף בעבודות הבית השוטפות. למי שעדיין...

credit: the Plaza Hotel NYC

היום, בעידן רכבת המידע המהיר וזמינות האינטרנט...לחלקכם, בחירת חדר בבית מלון לצורך חופשה – אליה אתם מתעתדים לצאת – עשויה להחשב כפעולה פשוטה. פשוט נכנסים לאתרי אינטרנט ייעודיים ומחפשים איפה יש חדר במלון או חדר להשכרה בסגנון Airbnb אל היעד אליו נוסעים, בתאריך הרצוי, ובטווח התקציב שתכננתם, בוחרים את...

מה הם מלצרים? איפה אפשר להשיג אותם? ומה הוא תפקידם בעולם שבו הכל אינסטנט? לקהל הרחב והצעיר, כבר אין סבלנות לשהות ממושכת ואכילה ארוכה ומסורבלת במסעדות מפונפנות ומקושטות יתר על המידה. שירות, הולך ונעלם מחיי היום יום והופך לסוג של מותרות.

מדריך מישלן או המדריך האדום, הוא מדריך נסיעות תיירותי. במקור, נוסד בצרפת, והוא מתאר ומדרג בתי מלון ומסעדות וזוכה לכינוי "התנ"ך של הגסטרונומיה העילית".

כל העולם יודע זאת, אבל כולם ממשיכים להעמיד פנים במשחק שבו המסעדה מספרת לנו שקר יפה, ואנחנו אוכלים אותו יחד עם הקינוח, ועוד משלמים על כל השקרים כולם בסוף הארוחה.  אלו השקרים הכי גדולים שמספרים לנו כל פעם כשאנחנו מבקרים במסעדות. זה לא בסדר, אבל אנחנו נמשיך לצאת לאכול במסעדות כיוון שאנחנו קהל...

לאור צאתו של הסרט ה-25 במספר (אין זמן למות) לאקרנים של ג'יימס בונד בכיכובו של דניאל קרייג, החלטנו להרים כוסית לכבודו. לשם כך הרכבנו עין מוזהבת (golden eye) עם משקאות האלכוהול האהובים על 007 לאורך השנים, הסיפורים הסרטים וההרפתקאות.

לחלק מהקוראים, עולם היין עשוי להיות מאיים בשל כמות הידע והן בגלל המגוון והשפע של יינות (אדומים ולבנים). יינות עולם חדש (שבהם נכללת גם ישראל) ועולם ישן (בעיקר אירופה ובייחוד צרפת) הקיימים בשוק. למעשה, האפשרויות הן אינסופיות! עם זאת, כשמדובר בהתאמה של יין לאוכל שאנו מגישים לשולחן, אנחנו – בסטודיו שף...

אף פעם לא מאוחר מדי כדי להתחיל ללמוד דבר או שניים על התנהלות בין-אנושית תקינה. בין אם במרחב הציבורי הרחב (כשמספר רב של עיניים בוחנות אותנו) ובין אם במרחב האישי – פרטי – זוגי ואפילו חברי מצומצם. בין שאר הדברים שחשוב לדעת בשיח עם האחר הוא תכולת הנושאים שאנו משתפים, סבלנות והיכולת לעצור תגובה...

photo credit: Chris Phan

אנחנו חיים בעידן שבו הרשת מוצפת במידע. מידע מכל הסוגים וכל המינים. כך גם בנושא טיולים ושירותי תיירות, שהפכו לנגישים לכל דכפין, במיוחד בימים של גלובליזציה ושוק של שמים פתוחים ותחרות בלתי פוסקת בין ספקי השירותים השונים.

credit: www.galimganim.com

הימים הולכים ומתארכים והאביב הישראלי הופך לקיץ במהרה. כמי שעוזר למשפחות לעצב ולתכנן מטבחים, ועוסק גם באירגון, סיגנון וסידור בתים ומטבחים אני ממליץ לכם לוודא שהגינה או המרפסת שלכם מוכנות לקיץ, כדי שתוכלו ליהנות מהן כמו שצריך. לא צריך להיות שף פרטי כמו ארז שטרן כדי להבין באסטטיקה ובתחזוקה שוטפת של...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.